ŽRTVE ISTOG ČOVEKA S KOJIM IMAJU DETE: Znao je kako da udari, a da se to ne vidi

Vijesti

Maja Mladenović i Danijela Nikolić su majke dvojice dečaka koji imaju istog oca. Možda se njih dve nikada ne bi upoznale da ih nije spojila nevolja. O svemu su govorile u emisiji “Život priča”.

Najstrašnije je, međutim, to što jedna ista institucija stalno pokušava da predstavi kao beznačajnost nasilje koje je otac dece prvo sprovodio nad Majom, a zatim je počeo da ga ispoljava i prema deci.

U izveštaju specijaliste stoji da je dečak natprosečno inteligentan, ali da je zbog okolnosti u kojima odrasta, a radi sprečavanja ozbiljnijeg poremećaja ponašanja, neophodno eliminisati negativne modele u njegovom okruženju. Uprkos tome što mu je određena terapija lekovima, otac smatra da oni dečaku nisu potrebni i ne želi da mu ih daje kada čuva dete.

Kada je upoznala nasilnika, Maja je bila razvedena od prvog muža. On je živeo s roditeljima, ona sama u stanu, i uskoro su počeli da žive zajedno. Počeo je da je vređa i omalovažava pred drugima, neki prijatelji su je napustili, jer im je bilo neprijatno da prisustvuju takvim scenama, neki su pokušavali da je osveste da shvati šta joj radi.

Onda joj je “sugerisao” šta da obuče, kako da se ponaša, da joj nameće svoje mišljenje.

Tokom trudnoće joj je pravio scene, verbalno ali i fizički je napadao. To se dogodilo i prvog dana kada je izašla iz bolnice. Danima joj je govorio “ubi se, ubi se…”.

Obe majke imaju isti problem sa ocem koji se ne bavi ni sa jednim ni sa drugim detetom. Danijela tvrdi da otac njenog deteta, koji je zlostavljao Maju, zlostavlja i njeno dete, da viče , udara o sto i da mu ne da obrok. Njih dve takođe tvrde da je time samo učinjena medveđa usluga deci, koja umesto da se zbliže ustvari se udaljavaju, jer on ne ume ni sa jednim ni sa drugim.

Podijeli članak: