Zelenski poručio liderima EU: Ovo je možda posljednji put da me vidite živog, od tada mu se gubi svaki trag!

Vijesti

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je kazao čelnicima Evropske unije kasno sinoć da je to možda posljednji put da ga vide živog. Od tada se, iz sigurnosnih razloga, krije na nepoznatoj lokaciji.

Ovo je prenio evropski diplomata u razgovoru za novinsku stranicu Walla, a koji je upućen u sinoćnje razgovore, prenosi Times of Israel. Diplomata tvrdi da je Zelenski pozvao lidere EU da preduzmu dalje korake protiv Rusije i da je sastanak završen odlukom o uvođenju dodatnih sankcija Moskvi.

Italijanski premijer Mario Draghi koji je učestvovao na konferencijskom razgovoru rekao je jutros u parlamentu da se Zelenski trenutno krije u Kijevu.

“Trebali smo jutros razgovarati telefonom, ali on više nije bio dostupan”, rekao je Draghi.

Švedska premijerka Magdalena Andersson, koja je također bila na sinoćnjem sastanku, potvrđuje Wallin izvještaj. Ona je za švedsku novinsku agenciju rekla da je “ovo možda bio posljednji put da smo vidjeli Zelenskog”.

Podsjetimo, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je danas  pozvao predsjednika Rusije Vladimira Putina na pregovore.

“Želim prenijeti poruku ruskom predsjedniku, borbe su u toku po cijeloj zemlji, počnimo pregovore da spriječimo umiranje ljudi”, napisao je on.

Podijeli članak: