Ovo su bile POSLEDNJE REČI koje je Smoki izgovorio u javnosti: Dosta se toga u …

Vijesti

“Dosta se toga promenilo…”

Srpska kinematografija je izgubila sinoć jednog od najvećih svojih glumaca, Ljubišu Samardžića, koji je preminuo u 81. godini života, nakon što se duže vreme borio sa bolešću…Čuvenog glumca ćemo pamtiti po brojnim uspešnim ulogama (bilo ih je više od 130!), kojima je svojim talentom i šarmom udahnuo život, a na neke od najvažnijih, kao što su Šurda, policajac Boško sa Petlovog brda i Crni Roko…

Samardžić se poslednjih godina veoma retko pojavljivao u javnosti, a poslednji je put javno govorio na otvaranju 64. Martovskog festivala u Domu omladine… To je takođe bio i prvi put da se glumac pojavio u javnosti posle operacije na mozgu. ..Upravo on otvorio je ovaj festival svojim biografskim filmom “Panta rei”.

“Nemam reči. Uzbuđen sam. Ovaj moj dokumentarni film pao je u vreme kada me zdravlje ne služi, ali u svakom slučaju, idemo dalje. Ponosan sam što ste organizovali tako dobru manifestaciju koja će živeti duže nego ja, logično. Dosta se toga u ovom prostoru izmenilo, to me jako i dira i pospešuje… Drago mi je što će na programu biti i filmova stvaralaca iz republika bivše Jugoslavije” to su bile poslednje reči koje je Samardžić javno izgovorio.
Vreme sahrane legednarnog glumca još nije poznato, a nema sumnje da Srbija neće zaboraviti…

Podijeli članak: