ZATVORSKI CIMER ZORANA MARJANOVIĆA AMERIČKI UBICA: Sumnja se da je došao da likvidira našeg…

Vijesti

Danijel Dejvid Korbet, bivši pripadnik „Mornaričkih foka“, za koga se sumnja da je došao u Srbiju da likvidira našeg državnika, je osoba sa kojom će Zoran Marjanović deliti zatvorsku ćeliju…

Kod Korbeta je pronađen pištolj CZ-99 s izbrisanim serijskim brojem, i sumnja  se da je došao u Srbiju da likvidira visokog državnika Srbije…Kako za sada saznaje “Alo”, Korbet je nakon privođenja saslušan, te mu je određen pritvor u Centralnom zatvoru u Beogradu. On je smešten u ćeliju u kojoj boravi Zoran Marjanović sa još dva cimera.

Osim sad trenutnim cimerom „fokom“, Marjanović je dva meseca delio ćeliju i sa Markom Nikolićem (43) koji je ispred Centra za socijalni rad u Rakovici ubio sina Mihaila i bivšu nevenčanu ženu Maju Đorđević. Nikolić je, kako se sumnja, 30. decembra u Centralnom zatvoru prerezao sebi grkljan i preminuo u Urgentnom centru… Marjanović i Nikolić  tokom su boravka u ćeliji uspostavili korektne odnose i povremeno razmenjivali koju reč.

Zoran Marjanović je i s Korbetom po njegovom dolasku u ćeliju početkom februara razvio korektne odnose, jer jedini u ćeliji govori engleski jezik.

” Zoran i Korbet su uspostavili kontakt i povremeno komuniciraju. Marjanović mu objašnjava pravila ponašanja i između njih je odnos korektan” kazao je sagovornik za “Alo”.

Korbet, bivši američki marinac,je  uhapšen u Beogradu 31. januara, a zajedno s njim lisice na ruke su stavljene i trojci sprskih državljana, N. V, N. P. i N. A. Svim privedenima određen je pritvor do tri meseca…Protiv svih osumnjičenih u toku je istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, a N. A. se sumnjiči i za neovlašćeno držanje opojnih droga…

Međutim, dalja istraga sumnja treba da utvrdi da je uhapšeni specijalac nišanio jednog visokopozicioniranog srpskog zvaničnika ili da to demantuje…Sumnja se da je Korbetov zadatak bio da eliminiše nekog od zvaničnika i tako destabilizuje region.

Navodno, oko tog cilja su umešane  pojedine američke privatne agencije i domaći kriminalni krugovi, a u taj posao do sada je uloženo 250.000 dolara.

Praćenjem srpskih kriminalaca koji su upleteni u šverc narkotika i bliski su zaraćenim kriminalnim klanovima iz Crne Gore, srpski istražni organi sprečili su da bivši pripadnik „mornaričkih foka“, najelitnije jedinice u vojsci SAD, izazove novi haos, ovoga puta u Beogradu…

Prema svim raspoloživim podacima, njegov cilj je bio da ili ubije ili pripremi likvidaciju jednog srpskog zvaničnika iz sveta biznisa i politike, čime bi se dodatno destabilizovala Srbija i njena vlast. Likvidacija je spremana po modelu ubistva Olivera Ivanovića, koje je izvedeno profesionalno, a počinioci nisu ostavili nikakve tragove… Ovaj momenat je izabran  zbog toga što se Srbija trenutno nalazi u predizbornoj groznici i procenjeno je da bi još jedno ubistvo moglo da potpali bure baruta na Balkanu…

“Sumnja se da je Korbet samo izvršilac koji je trebalo da odradi prljavi posao u stilu mafijaških sačekuša. Zatim bi usledila druga faza u kojoj bi kriminalci a i ljudi iz raznih agencija digli dreku i optuživali vlast da stoji iza likvidacije ili nekog političara. Na taj način bi i uz pomoć određenih medija stvorili paniku i destablizaciju “ kazao je sagovornik “Aloa”.
Korbet je, inače, bivši pripadnik „mornaričkih foka“ vojske SAD, gde je službovao od svoje 18. godine. Pet godina je službovao u najelitnijem delu pomenute jedinice „Sil tim 6“.

U pomenutoj jedinici je proveo  pet godina, nakon čega je bio angažovan u specijalnim operacijama u Avganistanu, Iraku, zemljama Južne Amerike, a učestvovao je i u operacijama spasavanja agenata DEA (Služba za suzbijanje narkotika) u Kolumbiji, koji su bili zarobljeni prilikom pada aviona 2007. ili 2008. godine, te operaciji spasavanja američkog oficira na otetom brodu u Somaliji…

espreso.rs

 

Podijeli članak: