ZAŠTO NEMANJA CITIRA SINANA SAKIĆA NA SAMRTI!? Taman kad pomislimo da nema dalje RTS nas iznenadi…

Zabava

Nova epizoda “Nemanjića” donela je najnovije bisere u scenariju…

Dijalozi puni slenga nešto su na šta su nas pripadnici srpske kraljevske dinastije već navikli, ali u sinoćnoj epizodi, Stefan Nemanja, kojeg glumi Mladen Nelević, na samrti izgovara poslednje reči koje nalikuju na stihove pesme Sinana Sakića.

Stefan Nemanja umire, a u ovoj seriji, zadnje reči su mu: „Kratak je naš put… Sve je dim… i san.“ izvođenju Mladena Nelevića, sve liči na recitovanje stihova popularne pesme Sinana Sakića „Sve je postalo pepeo i dim“.

U jednoj od scena na početku epizode, Stefan Nemanjić dolazi kod vizantijskog cara koji mu se uličarski obraća sa pitanjem: “Jesi ti neki pesnik?!”…Car se u istoj sceni hvali svojim tajnim službama i kaže da zna sve.

Papin izaslanik dolazi kod Stefana Nemanjića, a srpski vladar ga uporno nudi malinama koje u Srbiji tada nisu ni postojale.

Tinejdžerski problemi i teleporti

Princeza hoće da uživa u životu sa društvom iz Carigrada…U jednoj od scena, Stefan Nemanjić upozorava svoju ženu, vizantijsku princezu Evdokiju da mora da se smiri od noćnog života, a ona mu odgovara da hoće da uživa u životu.tefan joj postavlja uslov da ako još jednom nešto čuje, mora da napusti dvor.

U jednoj od scena Stefanov sluga saopštava mu da je kod princeze opet bilo neko „društvo iz Carigrada“.Stefan Nemanja se teleportuje…U jednoj od narednih scena Stefan pronalazi Evdokiju kako spava pijana sa sve razbacanim krčazima vina oko nje, on nakon toga odlučuje da je protera.

Međutim, nakon što pozove stražu da je izbace, oni je izvode napolje, a Stefan Nemanjić se nekim čudom „teleportuje“ ispred dvora.

(Kurir.rs/Srbija Danas)

Podijeli članak: