ZA NJEGA JE PREKASNO, ALI ZA VAS NIJE: Nikada, ali NIKADA ne jedite OVO

Zdravlje

Lewis Brown (25) je samo želio isklesati tijelo za plažu pa se predozirao opasnim tabletama za mršavljenje – DNP. Preparat za mršavljenje DNP podigao mu je temperaturu tijela do gotovo 42 stupnja celzijusa. Brown, otac jednogodišnjeg djeteta, iz Haverhilla u Suffolku je krenuo u teretanu prije dvije godine. Počeo je uzimati steroide a ubrzo je otkrio i zloglasni DNP.
 Dotori su mu dali samo nekoliko sati života

Lewis je uzimao tri ili četiri tablete DNP-a dnevno a u julu 2015. godine uzeo ih je osam u razmaku od 12 sati. Primijetio je da mu temperatura počinje rasti pa se odvezao u bolnicu. Kemikalije su već bile počele napadati tijelo pa liječnički pripravci nisu pomogli. Kad mu je temperatura porasla na 39.8 stupnjeva liječnici su ga stavili u umjetno izazvanu komu, kupali ga u ledenoj vodi i pripremili obitelj na najgore, javlja Sun.

Ipak, liječnici su ga uspjeli spasiti tako što su mu odstranili mrtvi mišić na lijevoj na nozi:

“Tijelo se počelo zagrijavati i ‘kuhati’ iznutra. Stavili su me u komu da pokretima ne pojačavam temperaturu. Liječnici su obitelji kazali da ću živjeti samo još nekoliko sati”, kazuje on. Tri dana je proveo u komi i još tjedan na intenzivnoj. Prošao je tri operacije kako bi se uklonio cijeli mišić.

“Nisam zna šta radim”.

Ja danas koristi svaku priliku da upozori na opasnosti ilegalnih tableta koje se na internetu mogu naći za smiješnu cijenu:

“Mislio sam da sam poseban. Želio sam samo dobit na masi i nisam znao što radim. Sretan sam što sam živ”, govori.Tablete opasnog DNP-a počeo je koristiti prije dvije godine. Kupio ih je putem interneta ili od prijatelja.

Mjesečno je trošio  200 € na kemikalije koje je unosio oralno ili injekcijom, dva do tri puta tjedno.

(NET.HR)

Podijeli članak: