VUČIĆ: ZNAM ŠTA ĆE PUTIN URADITI!

Vijesti

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije je komentirao u emisiji “Direktno” na Euronews situaciju u vezi rata u Ukrajini, kao i potezima ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Vučić govori da je među prvima pomenuo mogućnost da zapadne zemlje pokušaju da izbace Rusiju iz UN.

“Kao analitičar mogao bih mnoge stvari da otkrijem, vjerujem da poznajem Putina bolje nego 99 posto lidera u svijetu. Mislim da razumijem šta mu je u glavi. Mislim da ga je Zapad iznenadio prva tri dana. Onda je rekao ‘Ja sad nemam kud moram da se borim’ i sada više on iznenađuje Zapad. Naravno to ima užasne posljedice i po Rusiju i po Zapad i po nas” kazao je Vučić.
Predsjednik Srbije govori da je “Rusija bila na strani Srbije kada je Srbe trebalo proglasiti za genocidan narod u UN-u” i dodao da ne bi bilo moralno da im Srbija uvodi sankcije.

Kako navodi, Srbija je osudom agresije na Ukrajinu i neuvođenjem sankcija Rusiji donijela najbolju moguću odluku u interesu svog naroda.

Kako to da vrše pritisak

“Moje pitanje je šta ćemo da radimo po pitanju Kosova u UN-u bez podrške Rusije, kako da branimo svoj ustav, po kojoj cijeni ćemo nabavljati gas “– upitao je Vučić.
On je pojasnio i značaj Rusije u Vijeću sigurnosti UN-a i značaj cijene plina za srbijansku privredu.

“Kako to da vrše pritisak na nas oni koji biraju koje sankcije u određenim sektorima uvode, a koje ne žele? Da li želite da mi nemamo svoju državu? Šta će nam ako prihvatamo unaprijed sve odluke iz Brisela? Onda nam nisu potrebni ni izbori, već je dovoljna resavska škola prepisivača. Ja sa tim ne mogu da se složim “kazao je Vučić. On je na to još dodao da je Srbija na evropskom putu, ali da je nezavisna država.

Podijeli članak: