Vučić: Erdogan mi je preko reda obećao da će Srbija dobiti Bayraktare!

Vijesti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je  najavio nabavku borbenih bespilotnih letjelica “Bayraktar” od Turske.

“Tražio sam u razgovoru od prije dva dana od predsjednika Turske Erdogana ‘Bayraktare’ i dobio obećanje da ćemo preko reda moći da ih kupimo i uvrstimo u oružje Vojske Srbije”, kazao je Vučić.

Vučić je još istakao da da će vojska i dalje morati osnaživati helikopterske jedinice i bespilotne letjelice – dronove.

Prema njegovim riječima, Vojska Srbije ima bespilotne letjelice “Vrabac”, kao i CH92 manje razorne moći, ali da će se morati nabaviti letjelice CH95 veće razorne moći.

Najavio je i da će u utorak ili srijedu biti predstavljeno novo naoružanje koje će biti do sada najmoćnije oružje koje će Srbija imati, prenosi Tanjug.

“U utorak ili srijedu dobrodošli ste da vidite ponos srpske vojske”, kazao je Vučić ne želeći precizirati o kojem naoružanju je riječ.

Na pitanje kako komentairše to što francuski mediji prenose da je Srbija zainteresovana da kupi 12 novih borbenih aviona tipa “Rafale”, Vučić je rekao da već godinu dana o tome pregovara sa Francuzima.

“Pregovaramo već godinu dana o kupovini 12 novih Rafala, a pregovaramo sa još jednom zemljom o kupovini 12 polovnih Rafala”, kazao je Vučić.

Dodao je i ti da se “razgovara i o trećoj varijanti, tzv. kombinovanoj lovačko-bombarderskoj avijaciji” i da je “riječ o tri zemlje, kao i da se pojavljuju i nove zemlje, i da je konkurencija velika”.
Srbija Recep Tayyip Erdogan Bayraktar TB2

Komentari

Podijeli članak: