Vršnjaci su joj prosuli lijepak po kosi koji joj je spalio pola glave: Pogledajte kako im se ona osvetila!

Vijesti

Hana Kombs  nekoliko je mjeseci trpila vršnjačko nasilje u školi. Jednoga dana, dok se vraćala kući, neko joj je bacio lijepak u kosu! Ultra snažan hemijski lijepak spalio joj je svu kosu i vlasište i doveo do opekotina prvog stepena.

Odmah su pozvani su i njeni roditelji, koji su je odmah odvezli u bolnicu. Njen otac koji je  vojno lice u penziji, bio je ogorčen zbog nedostatka odgovornosti školskog osoblja.Hanina majka, zgrožena ponašanjem učenika prema njenoj kćerki, otvorila je stranicu na Fejsbuku, želeći da temu traumatičnog iskustva žrtava prikaže široj javnosti.

Hana je odlučila da ode u frizerski salon i zaboravi taj incident. Željela je da promijeni svoj izgled i započne život ispočetka. Nasilnik je osuđen na privremenu suspenziju iz škole, i direktor je izjavio da Hana ponovo može doći u školu, bez straha.

79409_capture-20151023-133551 79409_capture-20151023-133615

Ali Hanina majke misli da nije sve tako jednostavno i nada se da će njena kćerka svojim primjerom pomoći mnogim drugim žrtvama vršnjačkog nasilja. Zbog spaljivanja kose, Hana je morala da obrije dio glave, ali frizer je odlučio da učini nešto vrlo ženstveno… Hana se nekako oporavlja od napada.

(Kurir)

Podijeli članak: