VRIJEDI PROČITATI:Evo zašto sam dobila rak s 23 godine. Nemojte raditi iste greške!

Zdravlje

Kada je sredina leta svi imaju samo jedno na umu: Kako što bolje pocrneti. A što ako vas savršen letnji ten košta zdravlja, pita 23-godišnja Sara Farrell. Sarah je na portalu Elite daili objavila svoju priču kako bi upozorila sve i obratila pažnju javnosti na ono najbitnije – zdravlje.

U februaru ove godine dijagnostikovali su mi melanom koji je metastazirao u četvrti stadijum. Nikada nisam ni sanjala da ću se takvim nečim suočiti sa samo 23 godine „, govori ona.

Da, bila sam u solarijumu mnogo puta. Zapravo, opametila sam se kad sam zadobila gadnu opekotinu. Tada sam imala 20 godina. Posle sam se držala podalje od solarijuma „, prepričava ona.

No, jedan jedini beleg na njenoj glavi je sve promenio.

„Odlagali sam odlazak lekaru jer sam se bojala izostanka s posla“, prepričava. Lekaru je otišla na nagovor prijatelja koji su je upozoravali da ne sme više odlagati.

Osećala sam da sa mojim telom nešto nije u redu. Mnogi nemaju taj luksuz dok nije prekasno „, prisetila se.

Kada je saznala za melanom povukla se. Presekla je sve veze s okolinom. Nije želela da je žale.

„Fizički sam se osećala dobro, psihički – bila sam u haosu. Bojala sam se. Ne, igala i skalpela nego rezultata. Hoću li živeti dovoljno dugo da imam decu? „, Prepričava ona svoje strahove.

Operacija koja je trebalo da traje tri sata – trajala je  sedam. Uklonili su sve 69 limfnih žlezda iz njene leve strane vrata. U cetiri se već razvio rak.

Sarah je poručila kako se nada da će njen primer biti pouka ljudima da ne odlažu da ako osete nešto hitno posete lekara.

Prenosi: Haber.ba

Podijeli članak: