Vijesti Ummeta: Počelo je, ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Allahu!!!

Vijesti

Portal “Vijesti ummeta” koji veliča terorističke napade, te širi propagandu i prijetnje “Islamske države“  je objavio danas vijest pod naslovom: „Počelo je – ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Allahu !!!“

Baš kao što smo i upozoravali i govorili, ali ta upozorenja nisu se uzela za ozbiljno, u BiH su jučer ubijena dva vojnika oružanih snaga BiH.

Upozoravali smo vas da će Europom teći krv, a posebno Bosnom i da ono što dolazi je gore i gorčije. I eto ga, desilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam i tagute i branili državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donijela. Ubijena su dva vojnika od kojih je jedan Srbin, pravi nevjenrik, a drugi Bošnjak, murted (otpadnik od vjere). Hvala Allahu Koji Svoja obećanja ispunjava i pomaže svoje iskrene robove mudžahida i muvehhide.

Ovo je tek početak o Bosno, ovo je tek početak o Europo, ovo je tek početak prolijevanje vaše prljave krvi koja će teći vašim prljavim ulicama, sve dok se zastava tevhida ne zavijori širom cijele Europe i šire.

O omladino Islama, o muvehhidi u Bosni o mudžahidi u Bosni, krenite prema Allahovom zadovoljstvu, krenite prema Allahovoj milosti, krenite u ubijanje tih taguta, murteda i nevjernika u vašim državama, a posebno u Bosni.

Krenite braćo, oni su slabi i jadni, pouzdajte se u Allaha i krenite Allahovom blagodati. Ubijajte njihove tagutske prljave vojnike gdje god možete, nedajte im mira, neka njihova prljava krv teče ulicama Bosne i Europe.

Krenite po svoj šehadet, volite smrt na Allahovu putu, krenite i budite ubijeni na Njegovu putu. Krenite prema Džennetu, koji je prostran kao nebesa i zemlja. Pa zaista nema vam ponosa i pomoći osim u džihadu (borbi) protiv taguta i njihovih vojnika i otpadnika tamo i na svakom mjestu. Molimo Allaha da vas pomogne i učvrsti u borbi i ubijanju taguta i njihovih vojnika i murteda na svakom mjestu. Molimo Allaha da učvrsti vaše korake i počasti vas šehadetom.

A Allah čini šta hoće, ali većina ljudi neće da zna, navodi se u vijesti.

Kako je danas već objavio „Avazov“ portal  iza “Vijesti ummeta” stoji izvjesni Nedžad Kučević-Balkan, rodom iz Tutina u Srbiji. Nedžad potiče iz bošnjačke obitelji Kučević koja se šezdesetih godina odselila u Tursku, gdje su promijenili prezime u Balkan. Njegov djed Bajram se kasnije vratio u Tutin, dok su Nedžadov otac Faruk i stričevi otišli u Austriju i Njemačku gdje su postali uspješni biznismeni.

Nedžad se vehabizmu (konzervativni pokret u islamu kojeg se opisuje kao jednog od glavnih uzroka radikalizma) navodno okrenuo nakon razočaranja koje je doživio tokom studiranja na Islamskom sveučilištu u Medini. Poslije studiranja se vratio u Beč, gdje je u džamiji Sahab pod imenom Ebu Muhamed počeo propovijedati kao Tekfir (sunitski musliman koji optužuje druge muslimane za napuštanje vjere).

Tekfiri, između ostalog, vjeruju da je osoba koja počini samoubistvo u nastojanju da ubije neprijatelja mučenik te automatski ulazi u raj.

Dnevni avaz.

Podijeli članak: