Vijest koja je potresla REGION: Nije uspjela dočekati 2017. godinu – u snu preminula poznata dizajnerica!

Vijesti

Ona je rak grlića maternice preboljela kao 28-godišnjakinja, a prije četiri godine,nažalost, dijagnosticiran joj je karcinom dojke…Kada je saznala za bolest liječila se makrobiotičkom prehranom i tjelovježbom. Modna dizajnerica i svestrana umjetnica Ivana Popović je na svu žalost umrla preksinoć u Zagrebu, u 49. godini. Umjetnica je preminula u snu, od posljedica karcinoma dojke koji je metastazirao na mozak.

Prvi rak grlića maternice je preboljela kao 28-godišnjakinja. Priča kako tada ništa nije jela 28 dana, a pila je čaj od kadulje. ..Nakon  četiri godine je pobijedila  rak dojke. Podvrgnula se mastektomiji te se liječila se isključivo makrobiotičkom prehranom i tjelovježbom.

 

“Kad sam odbila kemoterapiju i zračenje, doktorica mi je rekla: “Vratit ćeš se ti nama u kolicima s metastazama” – kazala je tada Popović koja je ipak izgubila bitku. Najveća potpora bila joj je majka Lepa, koja se i sama makrobiotikom izliječila od raka maternice i jajnika.

Za sve oboljele od karcinoma dojke prošle godine preplivala je maraton od Crikvenice do Šila. Promjena prioriteta i zdraviji pristup tijelu motivirali su je da ruši tabue koji su vezani za bolesti.

 

“Nakon odstranjivanja dojke nastaje problem intimnosti među supružnicima. To su situacije o kojima se ne razgovara, a trebalo bi. Sramotno je da o partnerima i podršci rijetko čujem. Sve je to toliko nesofisticirano i bezobrazno da neke žene imaju osjećaj krivnje jer nisu sek*i – pojasnila je nedavno.” 

Ona je glasila za najsvestraniju alternativnu umjetnicu, a inspiraciju je tražila u homosek*ualcima nomadima,, vilama nerotkinjama i transvestitima prosjacima… Imala je performanse te je bila akademska kiparica, likovna i pozorišnaumjetnica. Prije samo  dva mjeseca otkrila je i da je ponovno zaljubljena, a najveselija je kad priča o svojim kćerima, 18-godišnjoj Luni, koju je dobila u braku s majstorom svjetla Markom Bizovičarom, i 11-godišnjoj Avi koju ima iz veze s glumcem Lukom Perošem.

 

“Ne mogu s tim muškarcima. Već sam treća generacija samohranih majki u svojoj obitelji”  kazala je Ivana.

(24sata.hr)

Podijeli članak: