Vesna Rivas tvrdi: Ceca je ukrala kukavicu od Vesne Zmijanac

Lifestyle

Ovaj hit baš svi znaju: “Zagrli me i pođi putem kojim idu kukavice…”

Pevačica Vesna Rivas uporno  tvrdi da je njena koleginica i imenjakinja Vesna Zmijanac trebalo da snimi pesmu “Kukavica”, ali ju je Marina Tucaković ipak dala folk pevačici  Svetlani Ceci Ražnatović.

Ona u interjuu za “Srpski telegraf” govori  kako je lično bila svedok kad ju je Zmijančeva pevala pre nego što je uopšte i završena.

“Vesna je na zajedničkom letovanju dan i noć pevala “Kukavicu”. Sedele smo kod nje u apartmanu i cirkale i ona mi je rekla: “Živo me interesuje šta će Marina da zabode kao drugu strofu.” Ceca je u to vreme bila zabranjena,,,niko nije smeo da objavi njen album, a Futa i Marina su sve najbolje pesme koje su imali u šteku dali njoj, pa i one koje joj nisu bile namenjene “ govori Rivasova.

Međutim poptuno suprotno Vesninim rečima, zvanična verzija govori da je melodiju za pesmu “Kukavica” 1993. godine napisao Dino Merlin, a tekst Marina Tucaković. Ovu pesmu odbile su mnoge pevačice, a Ceca je na prvo slušanje sa oduševljenjem prihvatila.

Pesma je objavljena na istoimenom albumu, Cecu je pratio “Futa bend”, a pored “Kukavice” na njemu se nalaze i “Zaboravi”, “Šta je to u tvojim venama”, “Popij me kao lek”… Iste godine tada Svetlana Veličković,se  prvi put srela sa svojim budućim suprugom, kontroverznim Željkom Ražnatovićem Arkanom. U restoranu “Erdut” ih je 11. oktobra upoznao pevač Oliver Mandić, koji je pozvao pevačicu da nastupa na proslavi Srpske dobrovoljačke garde.

 

 “To je apsolutno bila ljubav na prvi pogled” kazala  je svojevremeno Ceca. Na to je još dodala da ga se na početku jako plašila i da joj nije bio nimalo simpatičan.

SRBIJADANAS

Podijeli članak: