VELIKA OPASNOST OD NOVIH POPLAVA: Najkritičnije bi moglo biti u ponedjeljak i utorak

Vijesti

U ovo vrijeme godine logično je da mnogi očekuju snijeg – no izgleda da nam se približava obilna kiša, koje bi ponegdje moglo pasti i do 200 mm, pa je jasno da postoji opasnost i od poplava!

U svojoj prognozi za Balkan, popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, navodi kako se za vikend očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme s kišom, a posebno u Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji gdje bi trebalo biti obilne kiše, a u Srbiji, i Kosovu očekuje se manje kiše te duži suhi i stabilni periodi.

Prvi dio sljedeće sedmice.

Očekuje se oblačno s kišom, a u Crnoj Gori i Albaniji mogući su obilni pljuskovi s grmljavinama osobito tokom ponedjeljka. Relativno toplo za doba godine trebalo bi biti tokom ponedjeljka i utorka, zatim sredinom sedmice hladnije.

U Bosni i Hercegovini za vikend se očekuje oblačno te opet toplije vrijeme, povremeno s kišom.

Obilna kiša očekuje se na jugoistoku, jugu, jugozapadu i zapadu zemlje, a drugdje više suhog i stabilnog vremena, posebno na sjeveru i sjeveroistoku zemlje.

Prvi dio sljedeće sedmice u BiH također bi trebalo biti oblačno s kišom. Obilna kiša se očekuje u Hercegovini, zatim zapadu, jugozapadu i sjeverozapadu Bosne, posebno tokom ponedjeljka i noć na utorak te utorak jutro.

Već sredinom iduće sedmice, uz umjereno zahlađenje, snijeg se očekuje u višem gorju Bosne.
(Doznajemo.com)

Podijeli članak: