VELIKA DRAMA U AUSTRIJI: Upucan poznati srpski…

Lifestyle

Borba “Farmer” je  ranjen dok je pokušavao da se odbrani od dvojice provalnika koji su upali u  njegov stan. Njegovi prijatelji su ga našao u lokvi krvi

Naime učesnik rijalitija “Farma 6”  zbog obilnog krvarenja je  prebačen u bolnicu, i trenutno se nalazi van životne opasnosti. Dvojica za sada nepoznatih provalnika koja su pucala na njega otela su mu 10.000 evra i pobegla.

Lazić je u noći između subote i nedelje, po povratku iz noćnog provoda, u svom stanu zatekao dvojicu razbojnika. Dok je jednog pokušavao da udari palicom, drugi je odmah potegao pištolj i upucao ga u nogu. Napadači su odmah nakon toga pobegli, a povređeni Rade pozvao je prijatelja, koji ga je odveo u bolnicu.

“U nedelju rano ujutru Rade me pozvao i uplašeno rekao da hitno dođem kod njega jer je upucan iz pištolja. Mislio sam da se šali, ali ipak sam odmah krenuo u njegov stan. Zatekao sam ga na podu u lokvi krvi. Strašno sam se uplašio, ali uspeo sam da ga odvezem u bolnicu”  govori  prijatelj Radeta Lazića.

Prema njegovim rečima, drama se uspešno okončala po Lazićevom prijemu u bečku bolnicu.
” Hvala bogu, lekari su nam rekli da metak nije u nozi. Okrznuo ga je i povredio mu arterije, zbog čega je dosta iskrvario. I dalje je u bolnici. Motiv napada je sigurno bila pljačka, jer su napadači odneli 10.530 evra “ kazao nam je Lazićev prijatelj.

Nakon toga poznati maneken potvrdio je naša saznanja.
” Što se same pljačke tiče, ne znam ko mi ju je smestio, i da li je uopšte nameštena. Ne razmišljam previše o tome, fokusiram se na oporavak, to mi je sada na prvom mestu”  govori  Lazić za Kurir.

 

Zatim je bivši farmer ispričao je kako je to došlo do incidenta.
“U subotu sam malo ranije krenuo iz kluba, otključao sam stan i čuo dva muška glasa. Krenuo sam ka dnevnom boravku, i imao sam šta da vidim. Pokušao sam da reagujem, ali jedan od njih je izvadio pištolj, pucao i pogodio me u desnu butinu. Potom su napadači pobegli iz stana s mojom ušteđevinom, a ja sam pozvao prijatelja da me odveze u bolnicu. Izgubio sam dosta krvi, ali se, srećom, sve dobro završilo”  rekao  je Lazić.

Kako za sada nezvanično saznajemo, bečka policija traga za napadačima na Radeta Lazića.
“Zgrada u kojoj se pucnjava dogodila obezbeđena je video-nadzorom. Policijski operativci preuzeli su snimke sa sigurnosnih kamera u nadi da će im to pomoći u otkrivanju razbojnika. Uviđaj je obavljen i radi se na prikupljanju dokaza “ tako govori  izvor upućen u cijelu istragu.

 

Još jedan slučaj poresao je region. Početkom jula u austrijskom gradu Salcburgu je otkriven  leš srpskog pevača Aleksandra Markovića Akija. Ovaj nesrećni mladić je bio  vezan selotejp trakom i ostavljen u kadi bez vode. Nakon samo dve nedelje austrijska policija je rešila taj slučaj!
“Dvojica Sirijaca su uhapšena i priznala su ubistvo srpskog pevača. Oni su upali u njegov stan, opljačkali ga, a nesrećnog Akija brutalno mučili i ubili! Telo su ostavili u kadi punoj vode, ali kako je ona bila probušena, voda je iscurila, što je dodatno zbunilo policajce” javili su austrijski mediji.

U rešavanju ovog zaista  surovog ubistva su pomogle  komšije, koje su policiji ispričale da su videle dvojicu mladića kako napuštaju Markovićev stan sa crnim kesama.  Veoma zanimljiva činjenica  je da su Sirijci u trenutku hapšenja na sebi imali Markovićevu garderobu.

Kurir/Carsija

Podijeli članak: