VAPAJI KOJE NIKO NIJE ČUO: Potresne prijave i pisma koje je pisala ubijena žena otkrivaju kako je MONSTRUM GODINAMA MALTRETIRAO!!!

Vijesti

“Molim vas da hitno nešto preduzmete jer postupanjem Nikolić Marka smatram da je ugrožen ne samo moj život, već život mojih najbližih”.

Ovo je samo jedan mali deo potresnih reči i vapaja koje je pisala Maja Đorđević (38) godinama pre smrti dok je mučki trpela torturu monstruma Marka Nikolića (43), koji ju je u sredu posle podne izbo nožem dok je njihovog sina Mihaila (4) udavio. Sve to dešavalo se ispred Centra za socijalni rad u Rakovici. “Blic” je ekskluzivno došao u posed pisama i prijava koje je nesrećna Maja pisala pre nego što je ubijena.

Reči koje je pisala zaista lede krv u žilama, a mi vam prenosimo delove prijava koje je ona podnosila protiv nasilnika.

Među njima je i podnesak dat Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu od 1. juna 2016. godine, koji je Maja ručno napisala.

“Nisam imala nameru da onemogućavam ocu da viđa dete. Svesna sam uloge oca. Postojali su razlozi za nedolazak deteta. Sve vreme pokušavam da zaštitim dete. Njemu treba stručna pomoć za suzbijanje agresije jer njegova agresija i incidentno ponašanje se ne smanjuju” , upozoravala je ona.

Život u velikom strahu je bio  njena svakodnevica, a Maja je poslednji put protiv monstruma koji ju je ubio podnela prijavu za ugrožavanje sigurnosti Drugom osnovnom tužilaštvu, i to 8. marta ove godine, upozoravajući da se protiv njega već vodi postupak zbog nasilja u porodici…
“Nikolić Marko presretao je mene i moju sestru Branislavu Katanić na ulici ispred Vojnomedicinske akademije (3. 1. 2017) i moju sestru udario u rame i uneo jo se u lice rečima – ‘J… ti mamicu ja‘. To smo odmah prijavile SUP-u Savski venac, što se može proveriti. I naglašavam, to nije jedina situacija” ,tako  stoji u Majinoj prijavi.

Ona još ističe da je od septembra 2016. pa do kraja novembra 2016. prijavljivala policiji na broj 192, kao i policiji Rakovica, uhođenje i praćenje muža nasilnika.

“Pratio nas je od CZSR Rakovica, gde preuzimam dete, pa do kuće u kojoj živim. U konstantnom sam strahu za bezbednost Mihaila (4), kao i starijeg Stefana (14)” , pisala je ova nesrećna žena.

Ona je još navela da ju je policijska stanica Rakovica putem telefona smirivala kad god bi ih pozvala, ne izlazivši na teren.

“Ispostavilo se da zbog stare centrale nema mojih poziva zabeleženih. Želim da vas obavestim da ću dostaviti listing svojih poziva upućenih policiji, radi evidencije i validnosti mog iskaza” , navela je ona.

Nesrećna žena pokušavala je na sve načine da ukaže na strah koji joj je pojava Nikolića ulivala u kosti, navodeći situacije kroz koje su prolazili svi koji su je znali.

“On je u protekla dva do tri meseca čekao, pozivao i slao poruke skrivenih pretnji mom prvom suprugu uznemiravajući ga i govoreći ‘pobiću ih sve kad im dođem‘, kao i ‘ubiću je‘, ‘neka pripazi šta radi‘…” , u strahu je još tada bila Maja.

Takođe, prema njenim rečima, Nikolić je uhodio i njenog budućeg zeta Aleksandra Josipovića, šunjajući mu se oko kuće i posmatrajući dešavanja u njoj…

“On je detetu upućivao poruke 22. februara 2017. godine rečima ‘nikada nećeš videti mamu‘. One me jako zastrašuju i brinu, kao i moju porodicu… Mi živimo u konstantnom strahu, a svi se oglušuju: policija, CZSR Rakovica. Molim vas da hitno preduzmete korake radi zaštite moje dece i moje porodice jer postupanjem Nikolić Marka smatram da je ugrožen ne samo moj život, već i život mojih najbližih” , molila je Maja za pomoć.

Koleginice: Ubica ju je tukao od početka

“Maja Đorđević bila je uvek nasmejana, doterana i prijatna prema svima, a vodila je tako težak i mučenički život. Nikada na njenom licu ne bismo primetili da se radi o jednom napaćenom biću” , govore njene koleginice koje su zajedno s njom radile na odeljenju u GAK “Narodni front”.

One goore  da je monstrum počeo da je bije još dok je bila trudna, a da je sve kulminiralo kada im se dete rodilo.

“Mihajlo nije imao ni 15 dana, a on je Maju i njenog sina iz prvog braka isterao iz kuće. Vrata od stana je zaključao i ostao sam sa detetom. Maja je zvala policiju, koja je intervenisala i vratila joj dete. I od tada počinje njena životna drama”  – kroz govore priča jedna od njenih koleginica.

Stalno joj je pretio, govore, kao i svima u njenom okruženju. Sestri, majci, bivšem mužu. Obraćala se svima za pomoć, od tadašnjeg ministra za socijalnu politiku Aleksandru Vulinu, pa do policije i ljudi iz Centra za socijalni rad.

Marku Nikoliću, koji je u sredu ubio ženu i svoje četvorogodišnje dete u Rakovici, juče je trebalo da počne suđenje pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu zbog nasilja u porodici, odnosno nasilja koje je izvršio upravo nad ubijenom ženom..

On je inače 2010. godine bio osuđen za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa eksplozivnih materija.,..

Blic.rs

Podijeli članak: