UPOZORENJE ZA SVE: Stiže nam veliko nevrijeme !!!

Vijesti

U Bosni i Hercegovini se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U što su se mogli uvjeriti mnogi građani koji su jutros ostali iznenađeni intenzitetom padavina.

Poslije podne očekuje se postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u Krajini i Hercegovini. Tokom dana, povremene kiše bit će u istočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Očekivana količina padavina u tim područjima kretat će se od 10 do 20 l/m2, lokalno i više od 20 l/m2,tako je saopšteno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa jakom kišom pljuskovima i grmljavinom. Jutranja temperatura od 15, a najviša dnevna oko 20 stepeni. Jučer je jako nevrijeme zahvatilo šire područje Cazina koje je nanijelo štetu u nekoliko naselja.

Zbog potencijalno opasnog vremena, odnosno grmljavine,je  izdato žuto upozorenje za područje Sarajeva, Mostara, Tuzle, Bihaća i Livna, javljeno je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prema prognozama meteorologa, u Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa kišom i grmljavinom, dok se prestanak padavina očekuje poslijepodne u Krajini i Hercegovini.

Doći će i do blagog pada temperature koja će se kretati od 18 do 24, na jugu od 25 do 29 stepeni Celzijusa.

Avaz/Carsija

Podijeli članak: