UMJESTO SVADBE DŽENAZA: Tešanj se oprostio od zlatnog momka Ferida Galijaševića…

Vijesti

U haremu Čarši-džamije Tešanj je jučer, poslije ikindije-namaza, klanjana dženaza tragično stradalom mladoženji Feridu Galijaševiću (28) iz Tešnja. On je u petak, 22. aprila, poginuo na magistralnom putu M-17 u Doboju. Podsjetimo, do ove strašne  nesreće je došlo kada je Golf 4, kojim je upravljao stradali Galijašević, podletio pod kamion preduzeća „Trans-kop“.

Ukop je obavljen na mezarju “Šehino brdo” (Mala Đonlagićka, op.a.), gdje su brojni članovi porodice, prijatelji i komšije, shrvani od tuge, posljednji put ispratili poginulog mladića. Sve posebno boli činjenica da je stradali momak Galijašević na dan pogibije trebao uploviti u bračne vode sa svojom izabranicom Amrom Ibrahimkadić, a da je svadbeno veselje bilo planirano za subotu.

 

Umjesto na svadbu, sudbina je htjela da Galijašević ode na, kako u narodu kažu, bolji svijet.

 

“Vrlo mi je teško govoriti, naročito jer ga poznajem još kao dječaka od 10 godina. Bio je marljiv učenik, tih, fin… To najbolje govore njegovi rezultati tokom školovanja” kazao je Džafer ef. Alispahić, imam džemata u Kotlanicama.

 

Naglasio je i dvije sličnosti, iako ih, kako kaže, ima mnogo.

 

“Njegovo ime Ferid je arapska riječ, koja znači jedinac. Rođen je 17. aprila prije 28 godina i bila je nedjelja. Proveo je sedam dana u bolnici. Prije 28 godina, 24. aprila, donesen je u porodičnu kuću na Kotlanicama, a evo danas je 24. april gdje ispraćamo našeg Ferida sa dunjaluka na ahiret. I, opet je nedjelja” rekao  je ef. Alispahić, a na licima prisutnih vidjela se neizmjerna tuga.

 

Fotograf i kamerman koji su trebali u subotu fotografisati i snimati njegovu svadbu, jučer su snimali njegovu dženazu, vidno ožalošćeni.

Otac Muharem je neutješan

On je bio sin jedinac. Njegov otac Muharem još uvijek ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubio, kako kaže, sve što je imao u životu.

 

“Ovo je takva tragedija da nemam riječi. Ja sam u životu imao sve, sada nemam ništa “ jedva je, kroz uzdahe, govorio otac Muharem prilikom posjete reportera „Dnevnog avaza“ porodičnoj kući.

Otkako je saznao za vijest o gubitku sina, niti spava niti jede.

 

“To je sudbina od Boga, zadesila mene i može svakoga. Ako Bog da, da se on i ja vidimo ubrzo”  – pričao je, sa suzama u očima, ožalošćeni otac.

S vremena na vrijeme, na putu do mezarja Muharema su komšije pridržavale, da se ne sruši.

 

Tešanj je zbog ovog slućaja obavijen tugom

 

Šok i nevjerica zatekao nas je u Tešnju, porodica i prijatelji bili su neutješni. Komšije, koje su također pogođene Feridovim preranim odlaskom, imale su isključivo riječi hvale o njemu.

 

– Na prste možete izbrojati momke koji su poput njega, skromne, blage i poštene. Bio je zlatno dijete, za poželjeti, Tešanj se ugledao na njega – komentarisale su komšije uz veliki žal.

 

Dodaju kako je cijeli grad obavijen tugom, a da Ferida oplakuju i u firmi „Trans-kop“, čiji je kamion sudjelovao u teškoj nesreći.

DnevniAvaz

 

Podijeli članak: