Vijesti
0

UKRAJINA HITNO TRAŽI “SPECIJALNU RUNDU PREGOVORA”: Prvi put BEZ USLOVA, jedan na jedan, A EVO I GDE

Ukrajina je spremna da pregovorima reši pitanje deblokade Marijupolja i evakuacije civila. Ukrajina je predložila održavanje “specijalne runde” pregovora sa Rusijom u opkoljenom gradu, rekli su zvaničnici. “Da. Bez ikakvih uslova. Spremni smo da održimo “specijalnu rundu pregovora” upravo u Marijupolju. Jedan na jedan. Dva na dva. Da spasemo naše momke, Azov, vojsku, civile, decu, […]

Podijeli članak:
UKRAJINA HITNO TRAŽI “SPECIJALNU RUNDU PREGOVORA”: Prvi put BEZ USLOVA, jedan na jedan, A EVO I GDE

Ukrajina je spremna da pregovorima reši pitanje deblokade Marijupolja i evakuacije civila. Ukrajina je predložila održavanje “specijalne runde” pregovora sa Rusijom u opkoljenom gradu, rekli su zvaničnici.

“Da. Bez ikakvih uslova. Spremni smo da održimo “specijalnu rundu pregovora” upravo u Marijupolju. Jedan na jedan. Dva na dva. Da spasemo naše momke, Azov, vojsku, civile, decu, žive i ranjene. Svi. Zato što su naši. Jer su u mom srcu. Zauvek” – napisao je na Tviteru.

Drugi ključni ukrajinski pregovarač, David Arakhamia, kazao je u Telegramu da su on i Podoljak “spremni da stignu u Marijupolj na razgovore”.

“Danas je u razgovoru sa braniocima grada iznet predlog da se na licu mesta neposredno pregovara o evakuaciji vojnog garnizona. Sa naše strane, spremni smo da u bilo kom trenutku stignemo na takve pregovore čim dobijemo potvrdu sa ruske strane “- napisao je on.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  SESTRE OSTAVILE OPROŠTAJNO PISMO I ZAJEDNO OTIŠLE U SMRT: Preokret u slučaju dve žene koje su pronađene u moru kod Ugljana!

Pošto je u sredu propao još jedan očajnički pokušaj evakuacije civila iz Marijupolja, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski upozorio je da se “situacija u Mariupolju pogoršava” sa hiljadama vojnika i civila koji su zaglavljeni u gradu.

Zelenski je rekao da je njegova zemlja spremna da reši pitanja u Marijupolju, ali Rusija “još nije pokazala spremnost da preduzme takav korak” tokom sastanka sa predstavnicima medija nakon razgovora sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom u Kijevu.

Podijeli članak:

Napisano od moderator1

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!