Uhvaćen Turčin koji je u pojasu od HULAHOP ČARAPA skrivao 90.000 evra, a u gepeku…

Vijesti

Tokom vikenda carinici su na graničnim prelazima Gradina i Ðerdap 1,sprečili dva pokušaja krijumčarenja deviza i alkohola, danas je saopštila Uprava carina. Prilikom detaljne kontrole na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina sprečen je pokušaj krijumčarenja više od 85.000 evra i 33 flaše raznih alkoholnih pića, uglavnom viskija.

Novac i alkohol pronađeni su kod državljanina Nemačke turskog porekla (46) koji je automobilom marke “Mercedes”, nemačkih registarskih oznaka, putovao u Tursku, ali je odlučio da novac koji je nosio sa sobom ne prijavi, već da ga sakrije u pojas napravljen od ženskih hulahop čarapa.

Tako napravljen pojas je vezao oko struka i prekrio ga garderobom, ali su ga carinici pronašli i u njemu otkrili 90.000 neprijavljenih evra. Pored tog iznosa, putnik je kod sebe imao još 5.500 evra, tako da mu je od ukupne sume vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan.
Nakon toga detaljno je pregledan i njegov automobil, u čijem se prtljažniku, u prostoru predviđenom za rezervni točak nalazilo 33 flaše raznih, žestokih, alkoholnih pića . Oni su naveli da je putnik na prethodno postavljeno pitanje carinika, vrlo smireno, odgovorio da nema ništa da prijavi za kontrolu.

U saopštenju je istaknuto i da su na izlazu graničnog prelaza Ðerdap 1 carinici u kombiju kojim je upravljao rumunski državljanin pronašli 84 litre skrivenog 96 odsto etil alkohola. Kombi marke “opel”, rumunskih registarskih oznaka, iz Srbije je išao prema Rumuniji i oko podneva se pojavio na prelazu, a vozač je carinskoj kontroli prijavio da prevozi dva džaka deterdženta za veš i dva džaka koncentrata za stočnu ishranu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podijeli članak: