UDARNO! VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: Traže da priznamo KOSOVO! Do 3. aprila moramo da…

Vijesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio građanima i saopštava važne informacije.

Javnosti su se obratili i predstavnici Srba sa Kosova i Metohije. Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas niz važnih sastanaka.

Predsednik je prisustvovao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, posle koje se sastao sa Srbima sa Kosova i Metohije. Vučić se sastao se i sa ambasadorima zemalja Kvinte. Sastanak sa diplomatskim predstavnicima Kvinte trajao je više od dva sata.

Obraćanje predsednika Vučića:

“Najpre smo na sednici Saveta razmatrali sve da u najboljoj veri i želji da možemo da ublažimo sve posledice najteće krize koja je zahvatila svet od Drugog svetskog rata na ovamo. Dogovorili smo kupovinu dodatnih količina nafte, zatim i mleka u prahu. U drugom delu sednice i u razgovoru sa Srbima sa KiM govorili smo o odluci Albanaca da ne dozvole održavanje izbora 3. aprila” kazao je Vučić.

Tražili su da priznamo nezavisnost Kosova, ali mi na to nećemo pristati ni po koju cenu – dodao je predsednik.

“I Bisljimi i neki drugi su govorili da Albanci ne žele da zaustave izbore na KiM. Samo da podsetim šta smo sve učinili i na šta smo sve pristali. Od nas se bukvalno traži da priznamo Kosovo. Suština je ko traži od kosovskih vlasti pod pokroviteljstvom OEBS. Prihvatili smo bezbroj kompromisa” – kazao je Vučić u nastavku.

Vučić je rekao i kako su ga Srbi sa KiM danas iznenadili nešto radikalnijim zahtevima, ali da ih je zamolio za strpljenje. Istakao je i kako će ostati uz njih, iako ga preglasaju.

“Nikada neću okrenuti glavu našem narodu na KiM. Srbi sa KiM su me danas iznenadili nešto radikalnijim zahtevima, ali sam zamolio za strpljenje. Ostaću uz njih iako me preglasaju. Srbi sa KiM gotovo jednoglasno su tražili ne samo da se istupi iz svih institucija, već i da 435 policajaca ode. Ja ih razumem zbog terora kroz koji prolaze. Pitao sam ih šta ćemo dan posle. Ok, mi ćemo da preuzmemo finansijski teret, ali bojim se da bismo mogli da uđemo u začarani ratni krug. Neki su čak spremni i na sukob, neki da odu. Ja sam ih zamolio da ostanu da čuvaju naša vekovna ognjišta. Jednom kad se u to uđe, povratka nema. Zamolio sam ih za strpljenje, oni su bili fer i rekli da samo meni veruju” – izjavio je Vučić.

Vučić je u nastavku istakao i kako se nada da će Kvinta osuditi ponašanje Prištine, kao i da neki u regionu igraju igru kako bi nas uvukli u zamku.

“Nadam se da će Kvinta da osudi ponašanje Prištine. Neki u regionu igraju igru kako bi nas uvukli u zamku, kao da smo mi protiv zapadne civilizacije. Tu vrstu klopke moramo da izbegnemo. Ne vode slučajno koordinisanu akciju cela Priština i delovi, Podgorice, Zagreba i Sarajeva “– kazao je Vučić.

Podijeli članak: