Ubio 49 prostitutki, prodavao ih u mesari: Htio sam zaokružiti na 50 !!!

Vijesti

Serijski ubica Robert Pickton je otkrio da želi ubiti još jednu prostitutku kako bi zaokružio broj ljudi koje je ubio, tako piše Metro.Između 1995. i 2001. godine, serijski ubojica Robert “Willie” Pickton je ubio  barem šest žena u Kanadi.

Sve žene su bile poznate ovisnice i prostitutke iz zloglasne vancouverske četvrti Low Track…Pickton bi prvo pokupio žrtvu na ulici, a namamio bi ih drogom i novcem potom bi ih odveo na svoju farmu svinja gdje bi ih silovao, a zatim zadavio ili upucao.Ali, to ne bi bio kraj. Njihova bi tijela onda raskomadao u svojoj klaonici i prodavo ih mušterijama u mesnici…

Međutim, prikrivenom policajcu je kazao da misli da je bio “neuredan i trapav” jer nije uspio ubiti pedesetu žrtvu.

“Iskopao sam sopstveni grob jer sam bio neuredan. Zar te to jednostavno ne udari u guzicu?”kazao je Pickton i dodao: “Htio sam ubiti još jednu i zaokružiti broj. Trebalo je biti ravno 50.”

Pickton od 2007. godine izdržava doživotnu zatvorsku kaznu…. Optužen je za ubistvo njih 27, ali je na kraju osuđen samo za njih šest…Dok je bio u pritvoru Pickton je kazao prikrivenom policajcu koji je glumio zatvorenika koji je bio s njim u ćeliji da je želio ubiti još jednu ženu kako bi broj svojih žrtava zaokružio na 50, čime je priznao da je počinio 49 ubistava.

Policija je to priznanje snimila skrivenom video kamerom, a snimak je kasnije na sudu poslužio kao dokaz na suđenju koje je počelo 30. januara 2006. godine…

“Gotov sam, imaju moj DNA”,kazao je Pickton policajcu.Pronađeno je 33 različitih DNK uzoraka, kao i djelići krvave odjeće koja je pripadala žrtvama, te zubi. Policija je pronašla i nekoliko pištolja, te jedan dildo…

Pickton se, prije nego je postao serijski ubojica, obogatio od biznisa s farmom svinja, odnosno obogatio se od tog porodičnog biznisa, ali je s vremenom posao gotovo potpuno zanemario i završio je tako da je tek povremeno svinjsko meso i svinjske proizvode prodavao komšijama…Kanadska je policija 1999. godine dobila dojavu da Pickton i njegova braća u zamrzivačima drže ljudsko meso, ali uprkos tomu što su dobili policijski nalog za pretraživanje nikada ga nisu obavili.

Početkom februara 2002. godine Pickton je uhapšen nakon što je policija zbog držanja oružja pretražila farmu i našla stvari koje su pripadale jednoj od nestalih žena…Potom je sud izdao novi nalog za pretragu, pa su tako pronađeni posmrtni ostaci nekih žrtava, poput lobanji prerezanih napola u kojima su se nalazili ostaci ruku i nogu….

fokus,ba

Podijeli članak: