Vijesti
0

U Bjelorusiji počele velike nenajavljene vojne vježbe!

Bjeloruske oružane snage su počele u srijedu nenajavljene velike vojne vježbe kako bi provjerile svoju borbenu spremnost, saopćilo je bjelorusko ministarstvo odbrane. “Planirano je da provjera (borbene spremnosti) uključuje kretanje znatnog broja vojnih vozila, što može usporiti promet na javnim cestama“, navodi se u saopćenju ministarstva. S obzirom na rusku invaziju na Ukrajinu, ministarstvo je […]

Podijeli članak:
U Bjelorusiji počele velike nenajavljene vojne vježbe!

Bjeloruske oružane snage su počele u srijedu nenajavljene velike vojne vježbe kako bi provjerile svoju borbenu spremnost, saopćilo je bjelorusko ministarstvo odbrane.

“Planirano je da provjera (borbene spremnosti) uključuje kretanje znatnog broja vojnih vozila, što može usporiti promet na javnim cestama“, navodi se u saopćenju ministarstva.

S obzirom na rusku invaziju na Ukrajinu, ministarstvo je saopćilo da vježba ne predstavlja prijetnju susjednim zemljama niti europskoj zajednici općenito, prenosi Hina.

Ukrajinska područja uz Bjelorusiju, uključujući glavni grad Kijev, bila su meta ruskih napada u prvoj fazi invazije koja je počela potkraj veljače, nakon zajedničkih vježbi Rusije i Bjelorusije.

POPULARNO NA FACEBOOK-u:  OPREZ: NOVA PREVARA HARA FACEBOOKOM

Sada je, međutim, Rusija usredotočila svoje napade na istočne i jugoistočne regije Ukrajine.

Podijeli članak:

Napisano od moderator1

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!