TUGA DO NEBA: Roditelji se ne odvajaju od kovčega Veljka (6) i Teodore (5)

Vijesti

PODGORICA – Zoran (31) i Jelica (28) Peruničić iz Pljevalja, kojima su u udesu u kanjonu Tare poginuli sin Veljko (6) i ćerka Teodora (5), krenuli su na svadbu u Podgoricu kad su doživeli stravičnu nesreću. U jezivoj tragediji nastradala je i Zoranova sestra Jelena (30), dok su on i supruga lakše povređeni i nakon ukazane pomoći istog dana pušteni kući.

Nesreća se dogodila u subotu u 10.45 sati u mestu Logorište, na putu Ðurđevića Tara – Mojkovac, kad je Peruničić automobilom „seat“ sleteo u kanjon Tare, dubok  1,3 kilometra. Automobil se prevrnuo nekoliko puta i završio u reci. Prema prvim informacijama, uzrok ove strašne nesreće je klizav put jer je nakon dužeg vremena tog dana padala kiša.

Zarobljeni u kolima

Drago Peruničić, rođak ove unesrećene porodice, je objašnjavao za Kurir da je Zoran s porodicom i sestrom krenuo na svadbu kod ženinog brata od tetke u Podgoricu. Nesreća se dogodila četrdesetak kilometara od njihove kuće.
Koliko znam, sve se desilo u nekoliko sekundi. U mestu Logorište Zoran je izgubio kontrolu nad kolima i sleteo s puta u kanjon. Usled prevrtanja on i Jelica su ispali iz kola, dok su deca i Jelena ostali zarobljeni u zadnjem delu automobila koji je upao u vodu ” govori  rođak.

Prema njegovim rečima, obdukcioni nalaz pokazao je da je su se deca i njihova tetka udavili.
Teodorino telo ronioci su našli nekoliko metara nizvodno, Veljkovo i Jelenino kod kola. Zoran i Jelica su bili lakše povređeni. Oni su pokušali da dođu do dece i Jelene, ali nisu mogli ništa da urade ” govori  naš sagovornik.

Rođak Peruničića dodaje da su Zoran i Jelica nakon nesreće prevezeni u bolnicu, ali da su tražili da ih uveče puste da bi odneli kući tela stradale dece.
Ne može rečima da se opiše kakva je tuga bila kad su tela Veljka, Teodore i Jelene unosili u kuću. Jecaji roditelja lomili su nam srce i dušu. Slomljena Jelica jaukala je za Veljkom i Teodorom kao sinja kukavica.

„Bože, zašto ih uze“, ponavljala je i dozivala njihova imena… Ni ona ni Zoran mislim da još ne znaju šta ih je snašlo, potpuno su van sebe. Nesrećnici, ne odvajaju se od kovčega ” govori  Drago Peruničić, kome je i samom glas drhtao dok je vodio  razgovor sa nama.

Rođaka s kojom smo takođe razgovarali navodi da su Zoranovi roditelji imali sedmoro dece.

 

Podijeli članak: