TUGA DO NEBA : Dečak (9) u Rijeci umro u bolovima, jer roditelji nisu hteli da ga liječe hemoterapijom!

Vijesti

Otac dečaka priznao je da nije dozvolio da se njegov sin podvrgne hemoterapiji, ali tvrdi da su on i njegova supruga učinili sve kako bi mu pomogli drugim metodama liječenja..

Mesec dana nakon što je 9-godišnjem dečaku dijagnostikovan non-Hočkinov limfom, mališan je preminuo u bolnici u Rijeci, a poznanici ove porodice i komšije tvrde da su za njegovu smrt krivi roditelji koji su odbili hemoterapiju.

Otac dečaka je priznao da nije dozvolio da se njegov sin podvrgne hemoterapiji, ali tvrdi da su on i njegova supruga učinili sve kako bi mu pomogli drugim metodama lečenja. On za smrt svog deteta krivi lekare na onkološkom odeljenju na kojem se, u noći između petka i subote, odvijala prava drama.

“Dečak je prvi put u bolnicu doveden 4. avgusta, kada je već bio vidno natečen u predelu vrata te mu je dijagnostikovan non-Hočkinov limfom, agresivna vrsta raka. Međutim, uprkos vrlo ozbiljnoj dijagnozi i apelima,molbama lekara koji su ih preklinjali da to ne čine, roditelji V.B. i H.G. su, nakon samo jednog dana provedenog u bolnici, odveli dečaka sa odeljenja, uz izgovor da idu na lečenje u Rusiju. Svemu tome su svedočili naši prijatelji čiji se sin leči od leukemije, pa su i oni pokušali da urazume dečakove roditelje, međutim, bezuspešno. S obzirom na njihov fanatični “pro-new age” pogled na svet, koji uključuje teorije zavere, jedini cilj im je bio da izgebnu hemoterapiju jer veruju da sadrži bojne otrove. Odlučili su da umesto toga dete leče takozvanom “bioenergijom” ili “elektro isceljivanjem” kod lokalne kult-liderke iz Rijeke, koja je rekla da će dečaka izlečiti za 2-3 sata ” kazala je za Index jedna od komšinica s čijim se sinom preminuli dečak često družio.
Roditelji su čak dobili rok od 15 dana da započnu lečenje deteta hemoterapijom, ili će im država oduzeti starateljstvo..

” Komšije ipak tvrde da su danonoćno slušali zapomaganje dečaka u bolovima. Iz kuće se čulo urlanje : “Diži se, nisi invalid!” i “Ustani, za koga ja kuvam?”, “Digni se i idi sam po vodu, nisi bolestan” ” priča komšinica. O svemu su, tvrdi, obavestili i predstavnicu odeljenja dečije onkologije Kantrida, gde im je rečeno da će se preduzeti sve kako bi se dete što pre prebacilo na lečenje u bolnicu.

Međutim, roditelji su na sudu 24. avgusta izjavili da dečaka vode u Aviano u Italiji na lečenje, pa su dobili rok od još 15 dana da započnu sa lečenjem, pre nego što im država oduzme starateljstvo.

” Dečaka su potom vratili u Kostrenu kod oca gde se njegova agonija nastavila. Neke komšije su videle kako dete, koje zapomaže u bolovima, iznose u vrt i oko njega obavljaju neku vrstu egzorcizma “terajući bolest napolje” “govori  ogorčena žena s čijim se sinom preminuli dečak još donedavno igrao.
– Kako bi pomogli teško bolesnom detetu, komšije su se digle na noge, dali su izjave policajcima, vikali neka spase dete. Na žalost, policajci nisu mogli da uđu u kuću strave jer ih dečakov otac nije pustio unutra bez naloga. Vratili su se drugog dana, no V.B. i H.G. tamo više nisu zatekli jer su, s bolesnim sinom, pobegli u nepoznatom pravcu. Sa strepnjom smo čekali bilo kakvu informaciju, nadajući se da su ih našli i da su dete odveli u bolnicu. Međutim, u subotu ujutro saznala sam užasnu vest – dečak je te noći umro u bolnici – dodaje komšinica.

Oni koji su videli dete tvrde da je bio mršav poput kostura i da mu je telo bilo prepuno podliva i modrica.

Povodom ovih optužbi oglasio se i otac.

” Odbili smo hemoterapiju jer je preagresivna za devetogodišnjaka. Pre osam godina majku su mi lečili hemoterapijom koja ju je ubila. Između hemoterapije i bojnog otrova stoji znak jednakosti, pa smo, kao roditelji, odlučili isprobati sve pre hemoterapije, ona je biznis koji leči samo 2,7 odsto ljudi u svetu, dok  97,3 posto ubija. Postoje i druge terapije koje nisu alternativne nego ih prepisuju doktori u Švajcarskoj, na Islandu, u Norveškoj, Meksiku, međutim Hrvatska za njih nema interesa jer tu nema profita kao kod hemoterapije kod koje doktor na svaku dobije 10odsto “kaže V.B, otac preminulog dečaka.
Dečaka su, tvrdi, lečili prirodnim putem, kapima od biljaka i voćnim sokovima isprobavajući sve, vezano za lečenje karcinoma, što je u poslednjih 100 godina, kako kaže, otkriveno i skriveno  od očiju javnosti. Odveli su ga i u bolnicu u Aviano gde su im je, tvrdi otac dečaka, dali drugu dijagnozu i rekli da njihov sin boluje od leukemije. U utorak su trebali ići u Zagreb, jer su imali dogovoren termin u Klaićevoj bolnici, ali na žalost taj dan dečak nije dočekao.

– Kada limfa počne da se čisti, to nezdravo tkivo ulazi u krv. Mi smo očistili limfom, isterali ga u krv, a iz krvi u jetru i slezinu i tu je došlo do  zgrušavanja krvi i šoka deteta, pa je trebao da primi infuziju i transfuziju. Ja kod kuće imam infuziju, međutim, s obzirom na to da smo bili u Gorsko kotaru, odlučili smo pozvati Hitnu pomoć. Odvezli su ga na Kantridu gde su nam, u prisutnosti trojice policajaca, uzeli sina. Uz psovke i uvrede, doktor je iščupao dete majci iz ruku. Bilo je oko 1 i 30 ujutro, a već u 2 sata i 56 minuta su nam rekli da je naš sin preminuo. Na njegovu mrtvom telu uspeo sam da izbrojim 12 uboda i neću se smiriti dok ne otkrijem što su mu sve ubrizgali – govori  otac dečaka dodajući da će tužiti KBC Kantrida i sve odgovorne koji su primili i lečili dečaka.

foto:Index.hr

 

Podijeli članak: