TRČAO SAM PO STANU I JAUKAO, A ONDA PREKID FILMA! Đorđe otkrio prve simptome KORONE, gde se zarazio i ko je sve ZARAŽEN

Vijesti

Pevač Đorđe David je pozitivan na koronavirus, a trenutno se leči na pulmologii Kliničkog centra.

Đorđe David otkrio je gde se zarazio, sa kim je sve boravio, ali i kakvi su simptomi bolesti. Uputio je apel građanima, potom tvrdio da je još javnih ličnosti zaraženo.

 
“Vrtim film kao gde sam zakačio, ko je taj neko ko mi je neko ko preneo. Ovo je ozbiljna stvar i ne treba da se zeza dalje, priču treba ozbiljno shvatiti… Zapravo, ponašao sam se primitivno, kao što se većina ljudi danas ponaša, misleći da sam nedodirljiv, da ne može ništa da mi se desi, da sam ja srebrni letač koji je to te mere jak da nikakav virus ne može da ga upropasti”, počeo je svoju ispovest pevač iz karantina u bolnici.

“Kašljem od januara, a onda sam napravio nekoliko hiljada kilometara, kroz Makedoniju i južnu Srbiju, vozeći se svojim kolima i kontaktirajući sa ljudima na način na koji sam kontaktirao ne zaštićen jer ne ulazim u masu. A onda sam shvatio da sam tih dana bio u kontaktu sa 500 ljudi. Ko god ti priđe u Nišu, Vranju, Makedoniji slikaš se, ne razmišljajući da ti se nešto može desiti”, kazao je roker, srećan što je njegova devojka Ana, s kojom ima ćerku, bila pribrana i odgovorna i nije mu dala da ulazi u stan i sa njom i detetom je viđao samo ispred zgrade.

“Ja sam posle toga, mislim da je bilo 18-19. mart, seo na bicikl i prešao po 40 kilometara, i nakon 24 sata sam popio krevet. Nije mi bilo dobro, kretalo je sa blagom vrtoglavicom. Noć između 23. i 24. sam doživeo nevidljivog neprijatelja koji mi pušta električnu energiju kroz organizam… Bukvalno od dlake poslednje na glavi do palca kao da mi je struja prolazila kroz telo. Trčao sam po stanu i jaukao, tušarao sam se nekoliko puta, izmerio temperaturu 37,8 do 39. I onda sam dobio prekid filma, onda u podne se razbudim – 34,9.

Dalje je David opisao kako je stigao na Infektivnu, da su mu odmah snimili pluća i da je ubrzo dobio informaciju da ima ozbiljnu upalu pluća.

“Stavljaju me u boks i od tog trenutka kada god jače udahnem, počnem da kašljem 2 minuta i to cepa do pupka. Taj bol, to razdiranje u plućima, u sredu su me prebacili na pulmologiju”, kazao je.

“Što se tiče mojih prijatelja, Goran, žena njegova, moji divni klinci koje mentorišem u Zvezdama Granda na sreću nemaju nikakve simptome, Ivana Peter je odavno prešla crvenu zonu. S njom sam se video 3. marta”, kazao je David.

 

On je dalje poručio svima da se ova bolest ne leči sa litar rakije i belog luka i da svi treba da mislite na svoje najbliže, ako ne na sebe, i svi da ostanu kući.

“Mislim da kao javna ličnost treba da javno kažem da sam zaražen, a ima dosta javnih ličnosti koji to kriju” kazao je na kraju David.

Podijeli članak: