TRAGEDIJA U INZBRUKU: Srpkinja se udavila spasavajući šestogodišnjeg sina

Vijesti

Mlada majka Slađana V. (32) se udavila na bazenu u Inzbruku pokušavajući da spasi sina (6) koji je odjednom potonuo u vodu.Ova se tragedija dogodila kada je žena došla sa svoje dvoje dece, od šest i deset godina i njihova dva školska druga na kupanje na bazen u Sefeldu.

Deca su odmah želela da se kupaju i svi su skočili u vodu.

Nedugo ankon toga šestogodišnji dečak počeo je da se davi i da guta vodu u panici. Kada je krenuo da tone majka je odmah pojurila da spasi dečaka. Ona je skočila u bazen i zaronila da izvuče dete. Međutim, žena više nije isplivala na površinu već je ostala da leži na dnu bazena.
Tada su deca počela da vrište i dozivaju u pomoć. Četiri spasioca koji rade na bazenu odmah su skočili u vodu i izvukli najpre dete, a zatim i majku Slađanu. Međutim, svi njihovi pokušaji da je reanimiraju bili su bezuspešni. Odmah je prebačena u bolnicu u Inzbruku, gde je u ranim večernjim satima preminula. Prema izveštaju lekara, nerećna žena je imala srčani udar.

Šestogodišnjak je posle pregleda pušten kući.

Fradonačelnik Sefelda Verner Friser bio je šokiran ovom vešću.

“Slađana je obožavala decu, a i ona nju, bila im je fudbalski trener. Njena smrt nas je sve pogodila, bila je omiljena i tako mlada”  kazao je Friser.

Blic

Podijeli članak: