TRAGEDIJA: Posljednji ispraćaj stradalog dječaka treba biti obavljen u četvrtak, njegov očuh…

Vijesti

Dan nakon veoma tragičnog događaja u kojem je maloljetnik (15) izgubio život skočivši sa prozora haustora 8. sprata zgrade na Dobrinji u Sarajevu, na površinu izlazi tek pokoji detalj, piše bh. novinska agencija Patria. Medjutim doznaju se i veoma strašne stvari. Naime, dječak je dugo vremena sjedio u haustoru prije nego što se odlučio za očajnički čin. Ali već i mnogo ranije propuštene su prilike da mu se pomogne…
Naime, kako su za Patriju ispričali stanari iz ulice Branislava Nušića 166, dječak zapravo nije živio u tom haustoru.

“Ono što mi znamo je da je sjedio neko vrijeme na stepenicama i pušio cigarete. U jednom momentu zapalio je svoj školski ruksak, a onda je otvorio prozor i skočio. Tužno je da jedan mladi život tako završi” govori jedan od stanara pod uvjetom anonimnosti.

Prema nekim informacijama, dječak je navodno u školi imao neke problema sa ocjenama, a baš ovaj haustor odabrao je jer se na haustoru može otvoriti prozor. Inače, radi se o novoizgrađenoj zgradi u naselju Dobrinja 5. S obzirom da se radi o maloljetniku, više zvaničnih detalja kao ni identitet dječaka nije objavljeno, ali prema svemu sudeći dječak se odlučio na najgori mogući potez. Prave razloge i zašto je odlučio skončati svoj život na ovaj način vjerovatno nikada nećemo ni doznati.

Tinejdžer je inače pastorak profesora Dubravka Lovrenovića, bivšeg zamjenika ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi Federacije BiH od 2001. do 2003. godine te poznatog naučnog i javnog radnika. Stradali M.R. sin je njegove sadašnje supruge Alise. Posljednji ispraćaj dječaka treba biti obavljen u četvrtak 17.12. u Tuzli.

82403_Mahir-Rakovac1

(Doznajemo.com)

Podijeli članak: