TRAGEDIJA KOJA JE POTRESLA REGION: Majka gurnula sina na kojeg je padala bandera, pa poginula

Vijesti

Nada Mitić (48) iz Putinaca kod Rume u Srbiji, je nažalost poginula  u ponedjeljak oko 8 sati ujutru ispred svoje kuće, kada je na nju pala bandera nakon što se bacila da od stravične nesreće spasi svog sina Nenada,tako  pišu Večernje novosti.

Bandera se otkinula nakon što je u njega udario kamion kojim je upravljao M.P. (37)… Bandera je nakon toga  krenula da pada direktno na Nadinog sina Nenada, a nesretna žena ga je gurnula da ga spasi i tako žrtvovala svoj život za svoje  dijete.Vozaču je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti saslušan u Višem tužilaštvu, potvrđeno je iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici…

Kako je jučer ispričao jedan od trojice Nadinih sinova, Boris, njegova majka je izašla iz kuće da pruži pomoć učesnicima u saobraćajnoj nesreći koja im se dogodila ispred dvorišta.

“Pola sata prije nego što će nastradati došlo je do udesa na ulici ispred naše kuće. Majka i komšija su izašli da pruže pomoć” kazao  je Boris.

” Ona je stajala pored jednog vozila kada je iz pravca Inđije naletio kamion. Valjda da bi vozač izbjegao sudar, udario je u banderu koja je počela da pada. Majka je to spazila i da bi zaštitila Nenada koji je stajao pored nje, ona ga je odgurnula, a stub ju je direktno udario “ rekao je mladić.

Tokom jučerašnjeg dana okupljene komšije rekle su da se na tom dijelu puta koji se spaja od Inđije i Stare Pazove, redovno događaju saobraćajke…

“U posljednjih godinu dana to je treći put da su vozači obarali banderu na tom mjestu. Tu postoji blaga krivina, a oni kad dolaze iz tog pravca misle ravan put. Još kad je samo malo klizavo, često slete s druma”  govori  komšija.

Mještani o ovoj nesretnoj ženi imaju samo reči hvale.

“Fina žena, majka, domaćica. Pokazala je svoju dobru dušu i ovim. Htjela je da pomogne drugima i sama nastradala. Kakva zla sudbina” kazala je jedna komšinica.

Fokus

Podijeli članak: