TRAGEDIJA ISPRED ŠKOLE:Znao je da čekamo bebu i zbog toga ju je ubio

Vijesti

Brankica Tošić (49), koju je nožem u dvorištu osnovne škole u Petrovcu na Mlavi ubio suprug Vladica (51), je bila trudna sa novim izabranikom svog života Draganom Ivanovićem (45) iz Kovina.

Planirali zajednički život: Brankica Tošić i Dragan Ivanović
-“Bila je trudna dva meseca. Vladica je sigurno saznao za to. Zato ju je i ubio. Nožem u vrat, a zatim u stomak… Ubio je sve moje ” tužno i kroz suze, počinje Ivanović ispovest za “Blic”.
Kaže, samo je želeo da se nekome izjada…

“Policija me je zvala u petak. Tako sam čuo da je mrtva. A dan pre toga smo svi bili u policiji jer je Vladica inscenirao da je prethodnu noć neko pucao u njegovom dvorištu. Našao je i čauru. Priveli su mene, Brankicu, njihovog  sina Marka… Vladici su uzeli oružje koje je imao u kući, ali nijedno nije odgovaralo čauri. Onda se Brankica setila da su u kući imali tri pištolja, koje su im komšije ostavile na čuvanje. I čaura je odgovarala jednom pištolju. Tada je Vladica i priznao da je pucao, da me je lažno optužio… I nas su pustili. Ali pustili su i njega… To veče sam rekao inspektoru da će Vladica ubiti Brankicu za dan-dva… Ali inspektor mi je rekao: “Neće. On je miran čovek” “priča Ivanović.
Brankica je imala, kaže, tužan, težak život.
– Bila je jedinica u sirotinjskoj porodici u Ždrelu. Otac, psihijatrijski bolesnik, tukao je i nju i majku. Zato je učila, da postane učiteljica, da se spase od oca. Zato se i udala za Vladicu. Ali se situacija ponovila. Tukao ju je Vladica, polomio joj je ruku na tri mesta – priča Ivanović.
Onda se za nesrećnu ženu javio zračak nade.
– Upoznali smo se prošle godine u Kovinu. Ja sam taksista. I počeli smo da se družimo. Ona je još bila u braku. U junu je ostavila muža, predala papire za razvod. Tada smo počeli vezu. Iznajmila je stan, ostala trudna. Bili smo presrećni. Planirali smo da još malo radi, uzme trudničko i preseli se kod mene u Kovin – priča Ivanović.
“Moj život koga više nema”

Ivanović je juče na svom fejsbuk profilu objavio zajedničke slike sa Brankicom. Poslednje sa njegovog rođendana, 2. septembra.
“Moj život koga više nema” – napisao je Ivanović, a zatim su usledile izjave saučešća.
Kod Brankice je poslednji put prenoćio noć uoči ubistva.
– Izašla je da me isprati. Zagrlila me je. Rekla mi je kako me voli, kako voli našu bebu. Rukom je pomazila stomak. To je poslednja slika koje se sećam – priča Ivanović. On je siguran da bi Brankica bila živa da su policija i tužilaštvo reagovali drugačije.
– Da su mu odredili pritvor, ne bi se ovo desilo. Ali njega tamo svi znaju, on je sekretar u FK, i to je problem u malim mestima. Nasilnicu su zaštićeni jer su poznati u gradu, a žene trpe i na kraju stradaju. Posle svi okreću glavu od krivice i odgovornosti – kaže Ivanović.

Meštani Petrovca na Mlavi kivni na policij

Meštani Petrovca na Mlavi ni juče nisu mogli da dođu sebi od užasnog zločina koji je pogodio njihovo mesto, kada je Vladica Tošić prekjuče nasmrt nožem izbo svoju suprugu, učiteljicu Brankicu Tošić. Stravičan zločin odigrao se naočigled desetina đaka Osnovne škole „Bata Bulić“, u kojoj je žrtva godinama radila.

Vladica je posle zločina pobegao, ali je automobilom sleteo s puta, kada je i uhapšen. Istim nožem pokušao je da ubije i sebe i juče je bio u bolnici, ali ipak nije životno ugrožen…

Dvorište škole bilo je i juče puno dece koja su išla i vraćala se sa treninga. O tragediji svedoči buket cveća, naslonjen tik uz školsku ogradu, na mestu na kom je Vladica nožem ubio suprugu.
– Bila je učiteljica mojoj ćerki. Energična žena, sposobna, veoma posvećena poslu. Deca su je obožavala. Za njega se znalo da je nasilnik, a priča se da je Brankicu ubio pijan. Slobodno napišite da svi u mestu za ovo krive i policiju i sud. Kako je moguće da takvog čoveka nisu ranije zatvorili? – pita se taksista Dragan Mičić, kog smo sreli pred školskim dvorištem.

Podijeli članak: