TEK SAD NIŠTA NIJE JASNO: Šta se zapravo desilo sa tijelom Andreja Beuca!

Vijesti

Centar Javne bezbjednosti Bijeljina je juče  potvrdio da je u koritu rijeke Drine u Kozluku kod Zvornika pronađeno tijelo Andreja Beuca (34), Slovenca za kojim se tragalo od 7. avgusta.

Nakon toga naknadno je sa sigurnošču  utvrđeno kako je zaista  riječ o državljaninu Slovenije Andreju Beucu. Njegovo tijelo, koje su u 11:20 sati pronašli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik i ronioci Ronilačkog kluba “Trb” iz Bijeljine, je odmah prebačeno u Medicinski centar Zvornik.

Naime beuc je nestao prije pet dana, nakon što je skočio u Drinu. Potraga za njim je trajala  do jučer, a ono što je posebno iznenadilo cijelu javnost, ali i spasioce, jeste podatak da je tijelo unesrećenog Slovenca pronađeno gotovo 15 kilometara dalje od mjesta utapanja.

Niko nije ni mogao očekivati da će Drina tijelo odvući daleko čak 15 kilometara, pa se potraga bazirala na bližu okolicu Zvornika, a ne Kozluk, pa je zato i trajala toliko dugo.

Manifestacija “Zvorničko ljeto”, na kojoj je Beuc učestvovao, je održana  u Zvorniku, a tijelo poznatnog slovenskog skakača je pronađeno juče u okolici  Kozluka. Tokom posljednja četiri dana, koliko je trajala cijela potraga za slovenskim državljaninom, Drine je uspjela njegovo tijelo odvući čak do Kozluka. Na kraju tijelo je pronašao ribar Abdulah Hasanović, koji je odmah potom obavijestio i policiju.

U potrazi za Andrejom Beucem je učestvovalo mnogo ljudi, policija, vatrogasci, građani, profesionalni ronioci, od kojih su mnogi stigli iz Slovenije, ali, nažalost, nesretnom Slovencu nije bilo spasa.

DnevniAvaz/Carsija

Podijeli članak: