Tata “oženio” svoju kćerkicu: Nisam mislio da će biti ovako!!!

Lifestyle

Andy Barnard (31) se zavjetovao da će njegova jedina kći jednog dana imati vjenčanje iz snova.

Nažalost, ona taj dan neće dočekati jer je 16 mjeseci staroj Poppy-Mai nažalost dijagnosticiran tumor na mozgu, a liječnici su joj dali tek nekoliko dana života, tako piše Metro.

Andyjevi kolege iz britanskog ratnog zrakoplovstva zato su odučili organizirati vjenčanje na kojem se prekrasna mala mladenka Poppy Mai vjenčala za svog oca. Do oltara ju je dopratila mama Sammi i braća Rylee i Jenson Jay.

“Od trenutka u kojem smo saznala da ćemo dobiti kćer govorio sam da će jednog dana imati vjenčanje iz snova. Nikad nisam mislio da će to biti ovako” ispričao je Andy.

Njeni problemi počeli  su 14. februara

Nesretna mama je Poppy odvela doktoru 14. februara, nakon što je inače zaigrana djevojčica prestala jesti i piti. Djevojčicu je mučio zatvor, a trbuščić joj se napuhnuo. Osim toga mama je još primijetila da ima problema s ravnotežom. Obiteljski liječnik zaključio je da joj probleme stvaraju zubići i propisao joj laksativ.

No, malenoj djevojčici je bilo sve gore, a onda su roditelji primijetili i kvržicu ispod grudnog koša . Uskoro je počela u potpunosti odbijati hranu i piće i nije mogla hodati. Roditelji su je ponovno odveli liječniku i dobila je jači laksativ.

Završili su na Hitnoj 25. februara

No, samo par dana kasnije 25. februara, Sammi je bila toliko zabirnuta da je kćer, koja je do tada već počela i povraćati, odvela na hitnu gdje su je odmah primili i pokušali stabilizirati.

“Razina kalcija bila je previsoka tako da su prvo morali riješiti taj problem, a onda otkrivati što nije u redu. Mislila sam da u najgorem slučaju ima neku tešku infekciju” prisjetila se Sammi.

Otac malene djevojčice, koji je u to vrijeme sa svojom eskadrilom bio u Americi, obaviješten je preko telefona. Taj isti dan pomoću ultrazvuka je otkrivena čudna masa u njenom trbuhu.

Liječnici su obavijestili majku da nažalost sumnjaju na tumor, točnije vrstu raka bubrega koji pogađa djecu. Obavijestila je supruga čiji su šefovi organizirali da se vrati u Veliku Britaniju.

Djevojčica je bila oduševljena što ponovno vidi svog tatu, ali uslijedile su nove loše vijesti – masa na bubregu počela se širiti i stanice raka otkrivene su u njenim plućima.

Nesretni roditelji bili su spremni na sve kako bi spasili svoju kćer, ali loše vijesti stizale su jedna za drugom. Liječnici su im priopćili da joj je dijagnosticiran maligni, rabdoidni tumor na bubrezima i plućima i upozoreni su da su šanse za preživljavanje vrlo male.

“Čak i tada smo se nadali. Ako je postojala šansa da preživi, morali smo u nju vjerovati”  govori  Sammi. Djevojčica je počela primati kemoterapiju i činilo se da dobro reagira.

No, 16. marta joj je pronađen tumor na mozgu kojeg zbog veličine i položaja nije bilo moguće operirati.

Roditelji su se pitali što napraviti da ju spase, ali rečeno im je da joj liječenje može produžiti život za tek nekoliko tjedana, kao i da će biti bolno.

“To je značilo još kemoterapije s bolnim nuspojavama. Rekao sam ne, nisam joj mogao to priuštiti” rekao je Andy.

Osoblju su rekli da žele da njihova kći u vremenu koje joj je preostalo uživa kući, slobodna od boli. Iako su ih u bolnici pohvalili zbog hrabrosti, oni se uopće nisu osjećali hrabro.

Sinovima su rekli da će malo biti s njima prije nego ode raj

“Bili smo potpuno slomljeni, ali i sigurni da radimo pravu stvar. Već sam žalila jer smo 4 sedmice proveli u bolnici u kojoj je prolazila kroz tretmane koji joj nikada nisu mogli pomoći”  govori vidno potrešena mama Sammi.

Ona i suprug sinovima su rekli da Poppy-Mai dolazi kući provesti neko vrijeme s njima prije nego ode u raj i postane zvijezda.

Dan nakon povratka kući u Thetfordu, 18. marta, Andyjevi kolege organizirali su vjenčanje. Sobu su ukrasili balonima i vrpcama, a Poppy-Mai obukla je bijelu haljinicu. Sammi nije prestajala plakati.

“Budući da je bila naša jedina kći često smo pričali o njezinom vjenčanju jednog dana. Izgledala je tako lijepo. Ali nitko nije mogao pročitati napisane zavjete jer su svi plakali” ispričala je kroz suze ona.

Poppy-Mai je uspjela ostati budna tijekom svečanosti, a onda je zaspala na rukama ponosnog oca. Otada je svaki dan za obitelj blagoslov i uživaju u svakom dragocjenom trenutku sa svojom djevojčicom.

Rodila sam anđela i uskoro će ona postati jedan

“Moja želja je da se podigne svijest o ovoj bolesti. Rodila sam anđela i uskoro će ona postati jedan. Bol je neopisiva ali razgovarajući o ovome, drugi roditelji mogli bi biti pošteđeni gubitka djeteta. Želim da se ljudi sjećaju poppy-Mai, da zapamte ove simptome i da znaju da je moja kćer pomogla da se spase drugi životi” kazala je majka.
(24sata.hr)

Podijeli članak: