TAČNO U 12 SATI! Srbi danas brane Kosovo! Udariće iz Kosovske Mitrovice!!

Vijesti

Srbi su noćas organizovali straže i dežurstva u svim srpskim institucijama zbog eventualnih novih akcija Prištine…

Srbi sa Kosova i Metohije održaće danas protest u severnom delu Kosovske Mitrovice povodom brutalne akcije specijalne jedinice ROSU u kojoj je uhapšeno 28 osoba… Protestno okupljanje zakazano je za 12 sati na Trgu Šumadija, a organizovaće ga Srpska lista.

“O daljim koracima i aktivnostima Srpska lista će odlučiti naknadno” kazao je predsednik te stranke Goran Rakić.

Srbi su prethodne noći organizovali straže i dežurstva u svim srpskim institucijama zbog eventualnih novih akcija Prištine… Specijalne jedinice NJSO (nekadašnje ROSU) upale su u ranim jutarnjim časovima u utorak na teritoriju sve četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova i Metohije i privele 19 policajaca i devet civila, većinom srpske i bošnjačke nacionalnosti…

 

Severom Kosova su dugo odzvanjale sirene za uzbunu, u pojedinim delovima čula se pucnjava, dok je najdramatičnije bilo u blizini Zubinog Potoka kada su pripadnici ROSU probijali blokade na putu… Prilikom upada povređeno je nekoliko srpskih državljana, a među narodom  zavladao je veliki strah i panika.

Prištinski zvaničnici nasilnu su akciju, koja je trajala više od šest sati, pravdali navodnom borbom protiv organizovanog kriminala.

Tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da su u Zubinom Potoku šverceri pokušavali da vatrenim oružjem ometaju ovu operaciju.

” U Zubinom Potoku je intervenisala obična policija, ali su im se opridružile jedinice ROSU jer su policajci napadani iz vatrenog oružja. Rosu je bila podrška policiji koja je naišla na namerne prepreke postavljene od nepoznatih lica”  naveo je Haradinaj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićje  ocenio da su tzv. kosovske policijske snage prekoračile silu i naredio punu borbenu gotovost Vojske…

Ovo nije prvi put da specijalne jedinice ROSU nenajavljeno upale na sever Kosova i Metohije. Prethodno su to učinile u novembru prošle godine kada je uhapšeno nekoliko Srba, zbog navodne istrage oko ubistva Olivera Ivanovića…

Podijeli članak: