ŠVICARSKA: Harisa Berkovića privela policija !!!

Estrada

Iako je koncert davno najavljen, popularno folk pjevać Haris Berković prošlog vikenda ipak nije pjevao u Švicarskoj na tradicionalnom muzičkom druženju koje je organizirao klub “Bosna” iz Basela.

Špekuliralo se o tome kako je mlada Grandova zvijezda zaustavljena na pasoškoj kontroli te da je prenoćio u pritvoru. Menadžer Grandovih zvijezda za BiH , Toni Lehman je kazao da se Haris nije pojavio na pomenutom koncertu jer mu ni organizatori nisu kazali da mu je potrebna radna dozvola bez obzira što je trebao pjevati na privatnoj zabavi humanitarnog karaktera.

“Harisa su zaustavili na pasoškoj kontroli tražeći mu radnu dozvolu. Kako je išao na nastup koji je bio više humanitaran nego komercijalan, ranij mu niko nije rekao da i za takvu vrstu nastupa treba dozvola. Zadržan je u policiji više od sata vremena na razgovoru nakon čega je pušten.

Dobio je upustva kako i na koji način ubuduće da završava obaveze oko izdavanja radne vize” kazao je njegov menadžer.

I sam Haris potvrdio je ovu priču te otkrio da u narednim danima radi na rješavanju tog problema s obzirom da ima još mnogo zakazanih nastupa u Švicarskoj.

Express

 

Podijeli članak: