Svi detalji tragične nesreće u Sarajevu: Vozač prošao kroz crveno jureći 100 km/h”

Vijesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) za sada još uvijek tragaju za vozačem koji je sinoć kod Zemaljskog muzeja nažalost  usmrtio dvije pješakinje. Za Klix.ba je potvrdila osoba koja je prisustvovala vršenju uviđaja, on je prošao na crveno svjetlo jureći više od 100 kilometara na sat

Za sada još uvijek nepoznat vozač automobila Golf VI crne boje, se velikom brzinom kretao ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada, a kod Muzeja je usmrtio dvije ženske osobe – studentice iz Bosanske Krupe i Bugojna.

“Vozilo se više od 100 km/h kretalo ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada i na obilježenom pješačkom prijelazu je usmrtio dvije pješakinje. Prelazeći zeleno svjetlo na pješakom prijelazu, jedna osoba je preminula na mjestu događaja, a druga iza ponoći tokom pokušaja reanimacije”, rekao  je naš sagovornik i dodao kako su brojni dijelovi automobila ostali polomljeni na mjestu ovog tragičnog događaja.

 

On je još dodao i kako je na osnovu tih dijelova izvršena identifikacija na mjestu događaja te je policija došla do određenih saznanja o kojoj osobi bi konkretno moglo biti riječ.

Kako za sada još uvijek nezvanično saznajemo, riječ je o Sanjinu Sejfiću koji je povratnik u kršenju zakona i izvršenju krivičnih djela.

Jedna djevojka je imala 20, a druga 21 godinu, i prema za sada nezvaničnim informacijama radi se o studenticama iz Bosanske Krupe i Bugojna.

Jedna djevojka je preminula na licu mjesta, a druga nešto kasnije u koševskoj bolnici.

“Pacijentica je dovezena na Kliniku urgentne medicine KCUS bez pulsa i pritiska, gdje je urađen pokušaj reanimacije. Uprkos pokušajima reanimacije, nisu se uspjele povratiti osnovne životne funkcije”, kazala  je za glasnogovornica UKCS-a Muamera Šehić.

Klix/Carsija

Podijeli članak: