SVEKRVA KAO IZ PAKLA: Ubila je bivšu devojku svoga sina da joj ne bi odvela unuka

Vijesti

Britanka Heder Emonds (58) izdržava kaznu od 20 godina zatvora za ubistvo Tine Kejsi, bivše devojke svoga sina, koju je uklonila da joj ne bi odvela unuka. Heder Emonds nije mogla da zamisli život bez unuka i zbog toga ona  je ubila njegovu majku
U strahu da će Kejsijeva posle raskida sa njenim sinom napustiti Holivel, u Nortamberlendu (Engleska), i odvesti njihovo dete na Ostrvo Men, udaljeno više od 300 kilometara, ona je dva puta pokušala da je otruje. Definitivno joj je presudila kada ju je u njenoj kući 15 puta izbola kuhinjskim nožem, a užasni zločin se događao dok je desetogodišnji dečak na spratu igrao igrice.
Nakon što je počinila zločin, unuku je napisala poruku: “Zaista sam mislila da je ovo najbolje za tebe.”

Danas, dve godine nakon ubistva, porodica žrtve otkriva da se njena želja obistinila, jer 12-godišnji dečak sada živi sa ocem.

“Nažalost, moj sestrić je ostao sa ocem, baš kao što je Heder želela”, govori  Trejsi Rajt (48), iz Daglasa, na Ostrvu Men. “Znala sam da Heder želi da dečak ostane sa ocem, ali nikada nisam pomislila da bi mogla da padne tako nisko”, dodaje ona.
Tina Kejsi (42) je u januaru 2013. odlučila da se vrati na Ostvo Men, gde je rođena i odrasla, pošto je definitivno raskinula vezu sa Kitom, ocem njenog deteta. Trejsi Rajt kaže da joj je sestra u to vreme bila uplašena i razdražljiva i da je želela da se vrati kući zato što je Heder Emonds neprestano tražila da vidi unuka. Dok se spremala za selidbu, govorila je da je plaši njena potrebe da sve drži pod kontrolom.
Jednom prilikom, ispričala je sestri da sumnja da se otrovala od jela koje joj je pripremila Heder. Nekoliko dana kasnije, u februaru te godine, Kejsi se ponovo razbolela pošto je pojela kinesku hranu. I ovoga puta je vjerovala da je otrovana. Tri dana nakon što je suočila Heder sa svojim sumnjama ona je ubijena . Heder Emonds ju je napala u njenoj kući, dok je ležala na kauču. Pošto joj je rukom zapušila usta da ne bi vrištala, prebacila je jorgan preko nje i rekla unuku da mu je majka zaspala.
Sledećeg dana, počela je da je muči griža savesti. Policija je pronašla njeno onesvešćeno telo u kolima, pošto je uzela preveliku dozu lekova za spavanje i napravila sudar. U kolima su našli i oružje kojim je počinila zločin i deset poruka u kojima je priznala šta je uradila.

Podijeli članak: