Svadba u vreme korone: Evo kolike kazne vas očekuju….

Vijesti

Tuzlaci su danas, kako bilježe reporteri našeg lista, mahom ostali u svojim kućama, time  poštujući naredbe Federalnog i kantonalnih kriznih štabova.

Samo su se  rijetki mogli vidjeti kako izlaze iz prodavnica i odmah se automobilima odvoze svojim kućama.

Osim dvojice migranata koje je uredno pratio pas lutalica i koji su uzaludno pokušavali naći mjesto gdje da se odmore i nešto pojedu, druge, u vrijeme našeg obilaska grada, nismo sreli. ..

Rijetki su Tuzlaci primijećeni u svojim baštama kako sade luk i krompir, obrazlažući svoj trud riječima da će se „i poslije korone morati od nečeg živjeti“.

No, da ima i onih koji se baš i ne pridržavaju uputa nadležnih kriznih štabova, uvjerili su se oni koji su oko podneva prošetali gradskim trgom u Tuzli. ..

Jedan od građana Tuzle poslao nam je fotografije na kojima se vide grupe svatova, koji se, nakon što su izašli iz općinske sale za vjenčanja, bez straha da će ih nadležni pitati ko su, odakle su, ima li među njima nosilaca zaraze koronom, vesele, prave fotošutinge itd.

Nadležni organi naglasili su da će kažnjavati svakog ko ne bude poštovao odluke. Što znaći da ukoliko želite da pravitr svadbu, rizikuje da platite ogromnu kaznu.

Podijeli članak: