Suze su mi tekle gledajući kako dečak (5) nestaje u vodi: Potresni detalji tragedije utapanja deteta u Arilju!!!

Vijesti

Dete se ljuljalo na ljuljašci, a onda je kazala da ide da vidi ribice. Kako je prišlo reci, okliznulo se sa kamena i palo u vodu – govori jedan od očevidaca.Petogodišnji dečak B. K. utopio se danas u reci Rzav. Nesreća se dogodila malo pre podneva, na šetalištu i parkiću u Arilju, kada se mali Boško okliznuo i upao u nabujali Rzav, piše Informer.

Telo je dečaka pronađeno skoro posle dva sata nizvodno oko 4 km, ali, na žalost, na licu mesta i posle ukazane reanimacije, lekari su konstatovali smrt.

HTEO DA GLEDA RIBICE

Dečak je bio sa ujakom i starijim bratom u parkiću. Dete se ljuljalo na ljuljašci, a onda je reklo da ide da vidi ribice. Kako je prišlo reci, okliznuo se sa kamena i palo u vodu…Ujak je u tom momentu stajao kod ljuljaške okrenut leđima i gledao nešto ka putu. Kada je dete upalo u vodu, ujak je odmah potrčao, ali voda je već ponela dete. Pokušao je granom da ga dohvati, ali voda je nosila dete.

VODA JE BILA BRŽA

“U parku je bilo još naroda, trčali su pored obale, pa i ja sa njima, ali voda je bila brža. Nosila je dete velikom brzinom. Suze su mi tekle gledajući kako dete nestaje u vodi” kazao je Goran, jedan od očevidaca događaja.

Jedan od posetilaca parka rekao nam je da je detetova kuća nedaleko od parka.

“Njegovi roditelji Aco i Vesna izbegli su iz Bosne za vreme rata. Došli su ovde kod Vesninih roditelja. Vesna radi u jednoj ustanovi kao čistačica, a otac je, koliko sam čuo, u Ukrajini. Ujak je stalno vodio dečaka u vrtić. Strašno! Tako da se ugasi jedan mali život” – kazao je ovaj poznanik porodice koju je zatekla nesreća…Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati. Oko podne su dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu.

” Na lice mesta smo izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju. Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom… Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je konstatovana smrt” kazao je Cicvarić.

(Telegraf.rs)

Podijeli članak: