SUMNJIVI DETALJI TRAGEDIJE NA DEDINJU: Ivana svog vjerenika koji joj je pucao u glavu…

Vijesti

Glumica Ivana Panzalović (30), koju je nakon svađe upucao njen  vjerenik Srđan Cvetanović (59) specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije sa VMA, nakon se operacije osjeća sasvim dobro i u svjesnom je stanju… Kako Pink za sada nezvanično saznaje glumica će u narednih nekoliko dana biti puštena na kućno liječenje. Ivani Panzalović metak je samo okrznuo čelo, a hematom koji se stvorio je uklonjen operacijom i ona se sada dobro osjeća…

Šta je uglednog hirurga navelo da počini ovakav stravičan zločin,je  pitanje na koje nema odgovora i sve se zasniva samo na pretpostavkama.. Komšije sada tvrde da su se Ivana i Srđan i ranije svađali, a one se prijateljima nikada nije požalila da ima probleme sa vjerenikom.

Psihoterapeut Radmila Vulić Bojović ukazuje da danas ima više nasilja nego ranije i da je ono jačeg intenziteta, ali i da se o toj temu više govori.

“Nekada se u partnerskim bliskim odnosima, dogodi nešto što ljude navede da izađu iz zone uobičajenog ponašanja. Moguće je da je on funkcionisao stabilno na poslu, i da je za eskalaciju ovakvog ekstremnog nasilja okidač bila neka situacija između njih dvoje”  kazala je Bojović.

“U bliskim odnosima, kada imate doživljaj da ne možete da postojite bez te osobe koja je predmet vaše fiksacije, a osjetite da možete da je izgubite, uđete u neko takvo stanje… ”  kazala je Vulić Bojović, navodeći da su izjave ljubavi koje Srđan upućivao Ivani na Fejsbuku intenzivne i neobične. To međutim, dodaje ona, ne znači da su mogle ukazati na tragediju.

“Riječ je o vezi koja otvara dosta pitanja, oni su bili pripadnici različitih generacija, profesija, mada i to ne mora ništa da znači. Sigurno je da jedna svađa nije mogla da dovede do ove situacije. To je bilo intenzivno, sigurno je ovakva situacija imala nekakav tok i kontekst”  odala je Vulić Bojović.

 

Prema njenim riječima, Cvetanović je zreo čovjek koji se ostvario i funkcionisao bez ikakvih problema,,, a kome se u onda u ozbiljnim godima dogodila veza u koju projektuje svoje nade…

 

“Sigurno je postojao neki okidač, onda je postao vjerovatno svjestan šta je uradio, pa je presudio sebi”  kazala je Vulić Bojović ocenivši da je Cvetanović znao da mu sledi drakonska kaznaPrema njenim riječima i da je Ivana bila sa nekim drugim i da je namjeravala da ga ostavi, ništa od toga ne može i ne smije biti opravdanje za ovakav potez…

Advokat Veljko Delibašić ističe da je bez obzira što nisu bili u bračnoj zajednici, ovo je definitoivno slučaj nasilja u porodici, ali neće biti krivičnog postupka jer se počinilac ubio. Osvrnuvši se na navode komšija koju su za medije rekli da su se partneri i ranije svađali, Delibašić je ocijenio da su bili dužni to da prijave jer Zakon predviđa obavezu prijavljivanja nasilja u porodici.

 

Delibašić je još rekao da nadležni organi nisu mogli da reaguju bez prijave nasilja, a da kada je riječ o nasljeđivanju Ivana Panzalović, prema zakonu, ima sva prava kao i zakonska supruga, budući da su bračna i vanbračna zajednica izjednačene…

 

Ivanin kolega, glumac Saša Pantić, koji je sa njom igrao u seriji “Kursadžije”, govore da je bila puna života, dobro vaspitana i vezana za roditelje koje je čak pozvala da dođu iz Dobija i upoznaju se sa ljudima sa kojima sarađuje.Otac joj je ugledni hirur, majka joj je medicinski radnik, diplomirala je u klasi Mirjane Karanović, ispričaio je Pantić i dodao da Ivana nije bila konfliknta osoba…

“Nisam poznavao njenog vjerenika… Mada ništa nismo krlili jedni od drugfih, bili smo na turneji 365, spavili smo zajedno…Znali smo da je srećna i da ima dečka… Nije se žalila ni na kakve probleme” kazao je Pantić.Pantić je Ivanu upoznao prije šest – sedam godina na snimanju jedne serije za tržište BiH.

“Čuli smo se. Posjetićemo je čim se ukaže prilika. Ona je mlada djevojka puna života, nadamo se da će iz cijele ove situacije izaći zdrava” kazao je Pantić.

(Informer)

Podijeli članak: