SUD USVOJIO ŽALBU MARJANOVIĆEVIH BRANILACA! Zoranu ukinuto rešenje o produženju pritvora!!!

Vijesti

Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo rešenje kojim je početkom decembra produžen za još tri meseca pritvor Zoranu Marjanoviću, osumnjičenom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine, na nasipu u Borči, ali mu nije ukinuo pritvor..Ovom odlukom drugostepeno veće Apelacionog suda je usvojio žalbu Marjanovićevih branilaca, ukinuo prvostepeno rešenje tog suda i uputio predmet na ponovno odlučivanje, precizirala je porptarol suda Mirjana Piljić za Tanjug.

Ona je još napomenula da Marjanović i dalje ostaje u pritvoru.

Prema njenim rečima, razlog za ukidanje ovog rešenja izostanak je za sada konkretnih razloga, činjenica i dokaza na kojima prvostepeno veće Apelacionog suda zasniva svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje da je Marjanović izvršio krivicno delo za koje se tereti.

” Po nalaženju drugostepenog veća Apelacionog suda, veće tog suda koje je odlučivalo u prvom stepenu nije navelo razloge, odnosno činjenice i okolnosti koje ukazuju da je u ovom krivičnom predmetu sumnja, sa nivoa ”osnova sumnje”  koji su potrebni da bi se odredio pritvor, došla do višeg stepena – do ”osnovane sumnje”  kazala je Piljić.

Tačnije, u rešenju nije navedeno postojanje dovoljno kvalitetnih dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju kao nužnu pretpostavku za produženje pritvora…Pri tome drugostepeno veće Apelacionog  sudan je  imalo u vidu da je u pravnosnažnom rešenju Višeg suda u Beogradu, kojim je prema Marjanoviću (nakon hapšenja u septemnru 2017. nakon hapšenja) određen pritvor navedeno da u konkretnom slučaju proizlazi najminimalniji stepen osnova sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo.

” Drugim rečima, za nastavak istražnog postupka traži se sumnja višeg stepena od osnova sumnje, dakle traži se osnovana sumnja da bi mogao da se produži pritvor”  naglasio je Apelacioni sud u svojoj odluci. ..Marjanoviću je 8. decembra bio produžen pritvor za još tri meseca, koji je prema toj odluci mogao da traje najduže do 10. marta.

Pritvor mu je tada produžen zbog težine krivičnog dela za koje se tereti, a za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, posebno s obzirom na način izvršenja dela i težinu nastupele posledice…

inforemer.rs

Podijeli članak: