STRAVIČNO PROROČANSTVO SA SVETE GORE: Velika nesreća dolazi, Evropa će gorjeti, konačan obračun počinje!!!

Vijesti

Veoma zanimljivo proročanstvo je objavljeno navodno prošle godine na Svetoj Gori u knjižici nepoznatog autora. objavljeno je pod naslovom “Nadolazeće nesreće”, koje upozorava na velike sukobe koji u budućnosti čekaju Evropu i svijet. Sam njegov naslov dovoljno vam govori. Ali, mnogi su već ocijenili: ni kraćeg teksta – ni više povoda za razgovore, sporenja i osporavanja. Autor ovog veoma zanimljivog  teksta se ne zna, a nije jasno ni sa kojim od svetogorskih staraca i monaha je razgovarao.

Ovo je jedan od apokaliptičnih tekstova u duhu hrišćanske tradicije kombinovan sa elementima onoga što su u srpski javni prostor unela Tarabićeva proricanja. U svakom slučaju, i sam skriveni autor “ne bez razloga” upozorava

“Braćo, treba da budemo oprezni…”.

Dakle: čitajte sa kritičkom distancom.

Evo teksta “Nadolazećih nesreća”:

“Na nesreću, sljedećih nekoliko nedjelja biće početak posljednjih događaja prije kraja svijeta. Od prošle godine pokušavao sam na razne načine da informišem prijatelje, rođake i poznanike o predstojećim nesrećama. Svi oni primili su moje riječi s nepovjerenjem i smatrali me za ludog. Oni nisu htjeli ništa da saznaju. To je i razumljivo – čovjek koji je daleko od Boga nikada ne želi da čuje loše novosti. Takav čovjek više voli spletkarenja, ćaskanja o fudbalu, o ženama, o bilo čemu, samo ne o događajima koje Bog pošalje… Nažalost, ti događaji biće istovremeno njihova kazna. Kada sam o tome popričao sa jednim pravednim starcem on mi je zapovijedio da odmah prestanem da obavještavam ljude” , tako piše piše na početku teksta…

“Braćo moja, kad sam posjetio tog starca počeo sam da govorim o predstojećim događajima… On je shvatio moje namjere i rekao da mi to saznanje neće donijeti nikakvu duhovnu korist – ja ću samo utoliti grešnu čovjekovu radoznalost. Odlazeći od starca sav sam se tresao… Ako se i pola tih događaja stvarno desi, onda može samo jedno da se kaže – TO JE UŽAS!!!” 

Danas ili sutra, kad se priberem,ja vam obećavam da ću vam reći sve što mi je starac rekao i šta mi je dozvolio da napišem da ne bih uplašio narod i izazvao talas defetističkih raspoloženja.. Ali, to će biti tragedija i kazna za njene maloverne stanovnike, a ne za zemlju..

Sve o čemu su pisali Sveti oci naše Crkve će se desiti tako do posljednjeg detalja. Starac je kazao da je bio zadivljen kada je u mladosti pročitao proročanstva Sv. Kozme Etolskog. Počeo je da moli Boga (tada još ne shvatajući svu ozbiljnost molitve) da mu otkrije kada će se desiti predskazani događaji. Nakon što je posetio Atos i razgovarao sa jednim starcem tada je shvatio svoju veliku grešku. Samo Gospod naš odlučuje ko je dostojan milosti otkrovenja. I, jednom uveče kada se starac molio (to je bilo na dan kada su Turci ubili Kiprane Solomosa i Isaka) pred njegovim unutrašnjim pogledom kao filmska traka počeli su da se razvijaju predstojeći događaji.

(Ja sam, braćo, siguran da je na tom mjestu starac sakrio od mene nešto neprijatno). Proročanstva nekog g-na Georgija (Đorđa) o sedam ratova,, koja je zapisao i širio jedan od braće,, pokazala su se istinitim…Svaki od ratova biće suroviji od prethodnog… U svaki od ratova biće uključivano sve više država i tako će rat zahvatati sve više prostranstva zemljine kugle… Između ovih mnogih ratova biće i perioda mira. Stanovništvo država uvučenih u rat moliće Boga za pomoć, ali njihove molitve neće biti uslišene.

“Stanovništvo država koje ne učestvuju u ratu neće urazumiti nesreće njihovih susjeda, nego će umjesto toga težiti ratu i razaranjima da bi se osvetili svojim neprijateljima. Na kraju će rat zahvatiti čitav svijet. Svuda će zavladati glad, rasulo, nesreće, pobune, pljačke i bolesti.”

Grčka će svoju vojsku dati pod vlast predstojećeg izabranog Cara… Rusija će pretrpjeti još jednu provokaciju – napad od strane Gruzije i ovoga puta potpuno će uništiti Gruziju.. Gubici civilnog stanovništva Gruzije biće zastrašujući. Dok Rusi budu ratovali u Gruziji, Ukrajinci, podsticani od strane Amerikanaca, takođe će početi grubo da provociraju Rusiju…

Turska će dozvoliti američkim brodovima i avionima da ulaze u njene zalive i vazdušni prostor radi nanošenja udara po Rusiji… Od tog trenutka će početi odbrojavanje za Tursku. Rusi će veoma brzo pobijediti Ukrajince (preciznije rečeno, malo će ko od Ukrajinaca pristati da ratuje sa Rusima) i biće rado dočekani od strane stanovništva ukrajinskih gradova. Iznad Ukrajine i Crnog mora prvi put će se desiti vazdušne bitke između Rusa i Amerikanaca, a Rusi će neprikosnoveno pobediti…

U Turskoj će početi diktatura, a u to vrijeme Kurdi će se podići na ustanak. Tada će nastupiti svjetska ekonomska kriza… Rušiće se jadan za drugim ekonomski sistemi država, zaustaviće se transferi novca, nastaće pobune naroda iz ekonomskih razloga, žitelji Evrope odbijaće da služe armiji. (Evo glavne karakteristika istinitosti proročanstva: ovaj razgovor sa starcem desio se u septembru 2007.)

Sljedeće godine u isto vrijeme, ili najkasnije u oktobru (zaboravio sam da kažem da kada govorim “sljedeće godine” mislim “ove godine”, zato što se razgovor desio 2007.) Amerika i Izrael napašće Iran. Rat će početi odozdo, zbog blagoslova koji štiti Grčku. Ali rat će se voditi i u našoj neposrednoj blizini: Albanija, Hrvatska, Bosna, Amerika i NATO protiv Srbije i Rusije.

Nakon toga u Grčkoj će za nekoliko nedjelja vlada pasti , a mi ćemo na izbore. Onda će nas napasti hunta koja vlada u Turskoj. Kada se dese ovi događaji upamtite ove dvije stvari: nikada ne izdajte i nikada se ne odrecite Hrista i otadžbine.Ne znam može li se i meni vjerovati. Neka vrijeme pokaže šta je istina, a šta nije.Nastaviću sada da izlažem proročanstva o ratnim događajima u svijetu, šta će se desiti sa Grčkom, posebno sa nama, Grcima, i šta treba da radimo da se spasimo.

Crno more nakon toga postaće Rusko jezero nakon što bude osvojena Turska. (Turska će biti prva zemlja koja će na sebi osjetiti rusko tajno super oružje). Pošto naiđu na otpor od strane Turaka i žureći da ih pobjede dok još NATO ne stigne da pruži pomoć Turskoj, Rusi će potpuno uništiti tu zemlju.

Još prije toga Rusi će ući u Gruziju, Ukrajinu, Jermeniju i Azerbejdžan i potisnuti američke trupe.

Na sjeveru će Rusi upasti u zemlje Skandinavije – Finsku, Švedsku, Norvešku – i osvojiće ih. To će se desiti zato što će, iako te zemlje formalno podržavaju neutralnost, baš sa njihovih teritorija biti nanet prvi ozbiljan udar po Rusiji, čije žrtve će biti civilno stanovništvo. Kazna koja će zadesiti te zemlje užasnuće čitavo čovečanstvo.

Nakon toga će Rusi ući u Poljsku, Češku, Slovačku, Rumuniju i Moldaviju. Stanovništvo pravoslavnih balkanskih zemalja će podići ustanak, svrgnuti svoje potkupljene vlade i zaključiti savez sa Rusijom. To će biti Srbi i Rumuni, ali ne i Bugari. Nakon ovoga će Rusi krenuti na jug da pomognu svojim saveznicima – Arapima, posebno Irancima – u ratu sa Amerikancima.

Do tada će poslije žestokih borbi Amerikanci zavladati čitavom obalom Irana, ali neće moći da prodru u dubinu zemlje jer će se Persijanci očajnički suprotstavljati. Rusi će preći po čitavoj Persiji i poraziti američko-natovske trupe. Zatim će upasti u Irak, Siriju, Jordan, Liban, Kuvajt i na kraju u Izrael.U to vrijeme SAD i Izrael pokušaće prvi put da primene nuklearno oružje, ali će ih Rusi neutralisati. To će izazvati prekide energije i komunikacija u čitavom svetu. Zatim će Rusi ući u Egipat i zauzeti Suecki kanal.

Tokom ove ofanzive na Bliskom Istoku ruske trupe će proći kroz Grčku, ali Grčkoj neće nanijeti ni najmanju štetu.
Osim ovoga, trupe će veoma brzo proći kroz Grčku. Ta sposobnost da na velika rastojanja brzo premiještaju trupe, velike po brojnom sastavu, biće značajna prednost Rusa. Sve to će biti moguće zahvaljujući letjelicama nove, nepoznate konstrukcije, koje liče na leteće tanjire. Zatim će Rusi ući na Balkan da pomognu Srbima protiv “natovaca” koji ih napadaju, a takođe i muslimanskih i katoličkih balkanskih država, i oni će pobijediće.

Nakon toga, Ruse će slomiti i primorati ih da podijele svoje snage samo jedna stvar – izdaja Kineza. Iako će u početku Kina biti na strani Rusije, nakon izvijesnog vremena sablaznivši se najvećim u historiji podmićivanjem – vlašću nad teritorijom čitavog Sibira,, Kinezi će povući svoje trupe,, i što je mnogo gore omogućiće trupama saveznika da Rusima nanesu udarac s leđa…

Ali,, tu ih čeka potpuni poraz od nebeskih anđeoskih sila koje će ih poraziti… Grčka armija zajedno sa nekoliko saveznika među pravoslavnim zemljama, odnosno 100-150 hiljada ljudi, protiv armije od 200 miliona?? Zar bi ona mogla da porazi neprijatelje bez očiglednog posredovanja Gospoda?) Oganj koji će sići sa neba i “istopiti” Kineze (tako mi je to opisao starac), donijeće slavne sluge Gospodnje – blagorodni anđeli.

Nakon toga nastupiće rat protiv svih muslimana, prvo u Aziji, zatim u Sjevernoj Africi!! Ali, još ipak nismo završili o Prvom ratu.

Rusi će uvesti trupe u Istočnu Trakiju i azijske zemlje… Zapadne trupe iskrcaće se u Albaniji i Para-ignatijevim putem (čiji će znatan dio do tada biti porušen) počeće da se kreću prema istoku. Ali pošto će im biti teško da se kreću razorenim putem (bombardovani putevi, srušeni mostovi, stalni napadi Rusa) oni će donijeti lukavu odluku.
Zapad će veći dio svojih trupa uputiti Ignatijevim putem kod nas u Grčku. To će se desiti, prvo, zato što će Grčka biti neutralna država i njeni putevi neće biti razrušeni, drugo, Grčka će biti neformalni saveznik Rusije.

Rusi ipak neće nanijeti udar po “saveznoj” i prijateljski nastrojenoj državi… Tako će se i desiti… Ali,će saveznici strašno mrziti Grke zato što nisu ratovali protiv Rusa i zato nisu imali nikakve štete,, dok će kod njih na Zapadu njihove sopstvene zemlje biti praktično uništene, a mnogi njihovi bliski poginuti…
“Teško Grcima koji im padnu u ruke. Zbog beznačajnih razloga na primjer,, zbog odgovora na pitanje, je li blizu ili daleko grad, koje će oni postavljati svakom seljaku ili pastiru Grke će mučiti samrtnim mukama. Zapadne vojske će odstupati od svog puta i napadati na velike i male gradove.”

Ponoviće se sve podlosti Krstaškog pohoda. Zapadni vojnici pljačkaće kuće, silovati žene svakog životnog doba, ubijati ljude, paliti hramove. Izrugivaće se nad sveštenicima, nesreće će dolaziti jedna za drugom, zato što će čim ode jedan zapadni odred odmah za njim na to mjesto doći sljedeći…Jedini spas će biti  bjekstvo u planine ili šume… Teško starima,,, trudnicama,,, maloj djeci i invalidima…. Ali nove krstaše stići će teška pogubna kazna kod zidova Konstantinopolja. Na kraju ovaj autor govori da mu cilj uopšte nije da unese neslogu i poseie neprijateljstvo.

“Ja sam samo htio da podijelim sa vama neke stvari koje sam saznao prije tačno godinu dana i u početku nisam povjerovao, ali su ih kasnije realni događaji potvrdili.” 

Moćnici ovog svijeta izlaziti će pred narod i pretvaraće se da brinu, da žale obične ljude,,, sretaće se jedni s drugima i donositi mjere za rješenje ekonomskih problema.Ali,,,će oni istovremeno tajno činiti sve što je moguće da dovedu građane i ekonomiju do potpunog rasula… Da dovedu ljude do očajanja i pretvore ih u životinje spremne na sve radi parčeta hljeba. Onaj ko bude mogao da nanese više štete dobiće i veću nagradu… Njihove gazde, sluge tame,, ubjeđuju ih da je sve već pod njihovom kontrolom i da ih čeka vječita vlast.

Ma kakav Moralni nedostatak imao svaki od vladara,,, gazde im daju mogućnost da taj nedostatak nadoknade na sve moguće načine… A ako neko ne pristane da ih u svemu sluša? Toga čeka sramota i “skidanje sa krsta” (vidjećete za nekoliko dana).

Ali,, na najvišim nivoima vlasti tame vlada užas i pometnja… Oni vide,, čuju,, osjećaju da su na Istoku počeli da se spuštaju,, padaju,, lete pukovi hrabrih odjevenih u bijelo.Spasenje čovječanstva  u rukama je Gospoda našeg…Pometnja među svjetskim vladarima,, će natjerati  ih da čine očajničke pokušaje…. Neki od vladara neće sarađivati sa silama tame i neće za njih biti slijepo oružje… U njihovim dušama počeće dijelom da govori hrišćanska vjera, dijelom ljubav prema otadžbini i dijelom ljubav prema svojim porodicama. Oni će pružati otpor, na njih će se okomiti, ubiće ih (to će biti prikazano kao samoubistvo).

Ameriku po svemu sudeći čeka potpuno uništenje… Od 300 miliona stanovnika koliko ih sada ima, 90% će poginuti zbog raznih uzroka povezanih s ratom… (Naravno,, ja se ne sjećam svih događaja pošto je od tada prošlo toliko vremena. Kada sam posjetio starca, zapisao sam njegove riječi na papiru i raspitivao se kod druge njegove duhovne djece).

Sve to biće po Božijem dopuštenju…. Kad sam pitao starca: pa kako će Gospod dopustiti da jedan narod – ruski – negdje napada, negdje silom upada, on mi je odgovorio da će svi ratovi u kojima će Rusi učestvovati biti izazvani provokacijama na koje će Rusi odgovarati.Tako će biti i sa Turcima. Da posle ne mogu da se opravdaju pred Gospodom govoreći: “Šta smo mi loše učinili, zašto si nas uništio svojim oruđem – ruskom vojskom?”

Sve ovo što sam vam napisao, braćo, čuo sam od mog starca prošlog vikenda… Sreo sam se s njim poslije mnogo nedjelja. Moje loše sumnje su bile zaista  opravdane. Starac se krije. On izbjegava javnost. Pripremite svoje duše, kazao mi je. Predstojeća iskušenja zahtevaju veliku vjeru i velika trpljenja.

(Kurir)

Podijeli članak: