STRAVIČNI DETALJI UBISTVA U ZENICI: MALOLJETNIK 70-TAK PUTA IZBO DJEVOJKU, PA JOJ UKRAO MOBITEL I OKO 20 MARAKA

Vijesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK je saopćilo da je dežurna služba Policijske stanice Centar u Zenici 19. marta zaprimila dojavu da je u ulici Poglavnica, u porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, B.A., rođene 1966. godine, iz Zenice.

Kako se navodi u saopćenju iz MUP-a ZDK, odmah nakon zaprimljene dojave na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je potvrdila tačnost prijave, te obezbijedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe.

Po nalogu dežurnog tužioca, tijelo smrtno stradale je prevezeno u JKP “Komemorativni centar” d.o.o. Tuzla, radi vršenja obdukcije, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica, prenosi 072info.

Iz MUP-a ZDK je saopćeno da je obdukcijom, koja je izvršena u petak, utvrđeno da je smrt lica nastupila nasilnim putem, usljed iskrvavljenja uzrokovanog povredom na vratu.

Za ovo ubistvo sumnjiči se, kako saznaje 072info, maloljetni Zeničanin kojem je određen pritvor. Posebno je šokantan podatak kako je Zeničanin, navodno, 70 puta izbo Zeničanku, a potom ukrao između 20-30 maraka i mobitel.

Podijeli članak: