STRAŠNO: Rekli joj da je trudna, a ona UMRLA u roku od TRI NEDELJE! Evo šta se desilo

Zdravlje

Nažalost, stvar je bila mnogo ozbiljnija nego što su SVImislili.

Demi Vrajt (22) počela je da oseća bolove u bokovima novembra prošle godine. Medjutim mislila je da je upitanju nešto bezazleno, ali nije ni slutila da je u pitanju smrtonosni adenokarcinom.

Ovaj oblik raka napada žlezde koje se nalaze unutar raznih organa… Može se javiti na mnogim delovima tela, uključujući debelo crevo, grudi, jednjak, pluća, pankreas ili prostatu. 

Demi koja je radila za Lankom, je prvo primljena na porodiljsko odelenj, nakon što je (tada još neotkriveni) tumor počeo da otpušta hormone slične onima u trudnoći.
Lažno emitovanje hormona je i sve doktore odvelo na pogrešan put, navodeći ih da misle da je ona trudna. Poslali su je na ultrazvuk kako bi se utrvrdilo šta je zapravo u pitanju.

Skenovi su pokazali da nažalost nema tragova bebe, zbog čega su lekari pomislili da je možda u pitanju vanmaterična trudnoća.

Demi je podvrgnuta operaciji, kada su doktori naišli na masu. Urađeno joj je još mnogo testova pre nego joj je konačno data dijagnoza da ima smrtonosni adenokarcinom.

Nakon samo tri nedelje pošto je dobila dijagnozu, Demi je nažalost preminula u bolnici.

Neke osnovne informacije o toj bolsti:

Adenokarcinom (lat. Adenocarcinoma) vrsta je malignog tumora koji se javlja u žljezdastom tkivu. Da bi se neki tumor klasifikovao kao adenokarcinom, ćelije ne moraju biti striktno dio žlijezde dok god imaju sekretorne moći. Adenokarcinomi imaju sposobnost metastaze. U slučaju benignog tumora, tada se koristi pojam adenom.

Visoko diferencirani adenokarcinomi su dosta slični žljezdastom tkivu od kojeg su nastali, dok loše diferencirani nisu.

(SRBIJADANAS/CARSIJA.INFO)

Podijeli članak: