STRAŠNO: BEBA (1) IZGORJELA U RERNI nakon što su je malo starija braća stavila unutra

Vijesti

Beba je smrtno stradala nakon što su je trogodišnja braća, kad su ostali sami kod kuće, stavili u rernu. Roditelji su četvero djece ostavili same kod kuće, a svi su mlađi od pet godina. Majka Rayquel Thompson i njen momak su otišli po pizzu, a o tome nisu obavijestili ni baku koja živi u istom bloku.
Kada su se vratili, pronašli su J`zyru s teškim opekotinama, pa su pozvali Hitnu pomoć u svoj dom u Houstonu (Teksas, SAD). Međutim, nažalost bilo je prekasno.

Detektivka Ronda Pemberton je rekla da su bolničari zatekli mrtvu bebu.

“Pronašli smo bebu pored rerne. Čini se da je bio nesretan slučaj.”

“Ostavili su djecu samu kod kuće. Izvještaji kažu da su išli po pizzu. Djeca su bila sama duže vrijeme, a tada je beba nekako dospjela u rernu” kazala  je Estella Olguin iz Službe za zaštitu djece.

Zasad nisu podignute nikakve optužnice. Prema riječima blizanaca, koji imaju samo tri godine, jedan od njih je stavio bebu u rernu, a drugi je uključio. Kada je stigla majka, koja je u sedmom mjesecu trudnoće s trenutnim momkom, pokušali su oživjeti bebu, ali je ona nažalost već preminula. Vlasti nisu uspjeli naći bliže srodnike da brinu o djeci, pa su smješteni u udomiteljske porodice.

Sud je utvrdio da postoji neposredna opasnost za ostalo troje djece, pa su majci uzeli djecu.

(Doznajemo.com)

Podijeli članak: