Strašne scene iz Ukrajine! Oglasio se Scholz: Ovo je bila strašna greška, platit ćete visoku cijenu!

Vijesti

U četvrtak je Njemačka pozvala na održavanje vanrednog samita NATO-a da bi se razgovaralo o odgovoru na rusku vojnu intervenciju u Ukrajini.

Njemački kancelar Olaf Scholz je kazao na konferenciji za novinare u Berlinu da je napad Rusije veoma jasno kršenje međunarodnog prava, a Njemačka će svoj odgovor koordinisati s evropskim partnerima i saveznicima u NATO-u.

 “Zajedno s francuskim predsjednikom (Emmanuelom Macronom) želio bih pozvati na sastanak šefova država i vlada NATO-a da bi razgovarali o situaciji”, kazao je, na to dodajući da je “agresija Rusije napad na evropski sigurnosni poredak”.

Scholz je,pored navedenog, kazao novinarima da će kasnije tokom dana otputovati u Brisel da bi se pridružio liderima zemalja članica EU-a u razgovorima o najnovijim zbivanjima i odobravanju dodatnih sankcija.

“Cilj naših sankcija je jasno dati do znanja ruskom vodstvu da će platiti visoku cijenu za ovu agresiju”, istakao je on.

Scholz je oštro kritikujući ruskog predsjednika Vladimira Putina kazao i da ništa ne može opravdati bombardovanje ukrajinskih građana koje dovodi u opasnost bezbroj nevinih života.

“Putin je napravio strašnu grešku time što je pokrenuo ovaj rat”, dodao je on.

Podijeli članak: