STIGLA GA BOŽJA KAZNA: Ubijao snajperom Srbe, sad umire od gladi i jede na slamku jer… (FOTO)

Vijesti

Snajperistu Majka Spata je ranio srpski šrapnel i tada je ostao težak invalid, ali ne može da se leči jer mu je penzija u Nemačkoj mala, a s Kosova nije dobio nikakvu naknadu…

Majk Spat, nemački plaćenik koji je 1999. ratovao na Kosovu na strani OVK i bio teško ranjen, danas je invalid koji nema para za operacije jer mu je penzija u Nemačkoj jako mala, a od Kosova nije dobio ništa… Spat je u intervjuu za T-online predstavljen kao nemački profesionalni vojnik, snajperista, koji je radio i za američku vojsku, a na Kosovu je završio u ime ministarstva odbrane, ali ne želi da otkrije čijeg – da li nemačkog, SAD ili albanskog. Obučavao je pripadnike OVK da pucaju iz snajpera i služio u 138.

brigadi ove terorističke organizacije, gde je dobio čin majora.

Učestvovao je u bici na Košarama, a ranjni ga je srpski šrapnel i postao je težak invalid. Iako se čuje sa ljudima sa Kosova, kao i tamošnjim zvaničnicima, nikakvu penziju nije dobio, izostala je naknada i od SAD, a penzija u Nemačkoj mu je toliko niska da ne može da pokrije skupe hirurške intervencije.

” Dok su udarali projektili, šrapnel leti i udara u Spatovu glavu i nogu, kroz ruku. Sila udarca baca ga na drvo. Svi su preživeli taj napad (srpske vojske)” stoji na portalu T-online, kao i da je Spat morao da se odrekne svog posla kao instruktor pucanja na Kosovu posle ranjavanja.

“Gornja vilica i donja vilica su slabe, mišići stomaka raštrkani kao gumena traka. Od hrane sme da jede samo pire. Nemačka država plaća malu penziju, penziona prava u SAD još uvek nisu jasna, a kosovska država ne plaća ništa”  piše na sajtu “T-Online”.

Iako govore da bi trebalo mnogo više učiniti za veterane svuda u svetu, Spat ističe da zna zašto je rizikovao svoj život – da spreči masakr na Kosovu i da se stvori mir u Evropi.

” Rat na Kosovu je okončao sve ratove na Balkanu” govori Spat u intervjuu, kao i da je i u penziji ostao veran kosovskoj nacionalnoj ideji.O borbi za Košare kaže da je bila kao Vijetnam.
” Pakao na zemlji. Kao u Vijetnamu, ali je na kraju naša pobeda promenila tok rata. NATO je odradio sjajan posao”  naveo je Spat.On ističe da tokom rata na Kosovu nije bio jedini stručnjak iz inostranstva, da je bilo i momaka iz Australije i da su svi došli da pomognu “iz ubeđenja”….

Spat se, kako se navodi u intervjuu, pridružio američkoj vojsci 1980. Patroliranje zonom između Južne i Severne Koreje bilo mu je prvi zadatak. Poslat je u Honduras, a zatim u Panamu. Vojsku je napustio 1994…. Vodio je prodavnicu pištolja u Nemačkoj, dok nije otišao na Kosovo, preko Tirane.

Kurir

Podijeli članak: