Starica OTKRILA TAJNU ŽIVOTA: Radite OVO svakog dana i ŽIVJEĆETE DUŽE OD 100 godina!

Zdravlje

Ema Morano druga je najstarija žena na svijetu,odmah poslije Amerikanke Suzane Mašat, rođene četiri mjeseca ranije, naveo je torinski list Stampa i dodao da su to jedine dvije žene registrovane da su još žive i rođene u 19. vijeku. List je još dodao da je tajna dugovječnosti Italijanke takođe u genima. Majka Eme Morano je živjela 91 godinu, a njena sestra čak 107.

Ema Morano, koja živi u dvosobnom stanu, tek je prošle godine prihvatila tuđu njegu i pomoć.

“Snagom volje, možete čuda da učinite” kazala je ova simpatična starica.

Ona je radila kao tekstilni radnik do svoje 75. godine. Sa 20 godina je počela svako jutro da jede dva sirova i jedno kuhano jaje pošto su joj ljekari ustanovili da boluje od anemije i preporučili joj ovu terapiju s jajima.

Ema Morano je jela tri jaja dnevno od 20. do 110. godine i u tom periodu pojela ukupno 100.000 jaja. Njen ljekar Karlo Bava izjavio je da je starica savršeno zdrava i da samo ima znake duboke starosti.

“Potpuno je svjesna koliko je srećna što tako dugo živi. Mirno je prihvatila sve posljedice procesa starenja. Da su svi moji pacijenti kao ona, u svojoj ordaniciji bih po čitav dan samo čitao novine”  šaljivo je kazao njen ljekar Bava.

(Dnevno.rs)

Podijeli članak: