SRPKINJA ILI BOSANKA : Brena konačno javno priznala! Ja sam…

Lifestyle

Lepa Brena u posjeti je Sarajevu, a glavni razlog tome jeste SFF i projekcija filma “Žaba”… Došla je u posjetu svom dugogodišnjem dobrom prijatelju Emiru Hadžihafizbegoviću.

Svoje prve glumačke korake je napravila još davno u filmi “Hajde da se volimo” gdje je glumila zajedno sa Hadžihafizbegovićem. Kao dugogodišnji prijatelji, do danas se podržavaju. Samo za N1 je Brena govorila o prijateljima, poznanstvima i rodbini.

Istakla je da je jako vezana za Bosnu, da je ona rođena Bosanka i da uvijek vrlo rado posjeti rodni grad. U njoj posjete bude lijepe uspomene na djetinjstvo. Sjeti se običaja, poštovanja i ljubavi prema familiji, nani, dedi i tetki.

Brena govori da “čovjek u srcu nosi ono što mu je obilježilo njegovo djetinjstvo” , te svaki prolazak je podsjeti na sve članove porodice, te mnoge koji nisu više među živima.

Za Hadžihafizbegović govori da postoje prijateljstva koja traju i koja se prekinu, a ovo prijateljstvo traje od prvog filma “Hajde da se volimo”, od 1987. godine, od kad ih je okupio zajednički mentor.Kaže da bi prihvatila da sada snima film pod palicom dobrog režisera i scenarija, a sada radi dokumentarni film koji je fokusiran na period od 1981.-1991.godine i da predstavi na dokumentaran način ono što su radili “Slatki greh” i ona.

Voli da se opušta uz dobre filmove, nikako uz muziku. Voli sve žanrove i to joj je jedina razonoda…

 

(Izvor: N1)

Podijeli članak: