SRCE DA STANE: Dve tragične sudbine život je spojio u NAJTUŽNIJU SRPSKU PRIČU!!

Vijesti

Veoma tužna sudbina žene koja je ostala bez svog voljenog sina zbog brutalnog vršnjačkog nasilja i dečaka koga je majka napustila i prepustila životu sa nasilnim ocem, spojile su se juče. Ipal veoma je jasno da njena velika tuga neće nikada prestati, a za ovog dečaka čija je ispovest potresla celu Srbiju možda još uvek  ima nade.

Strašna tragedija koja se pre pet godina dogodila u Nišu, kad se Aleksa Janković, tada četrnaestogodišnjak ubio jer više nije mogao da podnese surovo maltretiranje i strašno nasilje od svojih vršnjaka, otvorila je bolnu stranicu u životu njegovih roditelja, ali i nadljudsku snagu da pomognu onoj deci čije je detinjstvo obeleženo stalnom strepnjom hoće li doživeti novi dan. Na svu žalost svedoci smo mnogih slučajeva nasilja nad decom, i od vršnjaka, i od roditelja.

 

Poslednji takav koji je potresao baš celu Srbiju je teška sudbina dečaka iz okoline Kladova, čije pismo pisano rukom, a potom objavljeno na skoro svim društvenim mrežama, predstavlja potresno svedočanstvo brutalnog nasilja njegovog oca uz koje su on i starija sestra odrastali.

Njihova jedina želja je da imaju kuću koju će moći zvati domom, bilo gde, samo što dalje od pijanog i nasilnog oca.
Nadamo se da na tu priču niko nije ostao ravnodušan, ali šta smo po tom pitanju učinili? Jesmo li osim uzdaha i onog “strašno, jadna deca…” otišli dalje?

Srećom, neko jeste.

To je upravo Aleksina mama.

Čim je saznala za bolnu ispovest ovog  šesnaestogodišnjeg  M. B iz Kladova, Dragana Janković, Aleksina mama, pokušavala je na sve načine da dođe do dečaka i da mu nekako pogne.
Ona je uspela da stupi u kontakt sa njim i preko svog fejsbuk profila i tviter naloga podelila je svoju radost što je mogla da mu kaže da je uz njega i da želi da mu pomogne.

” Javio mi se dečak Mikica iz Kladova. I on i sestra su dobro. Osećam u njegovom pisanju da mu znači naša podrška. Obećala sam, da smo mi dobri ljudi, a mnogo nas je ovih dana tu!”  napisala je ona na svom fejsbuk profilu.

Ona je podelila i informaciju da je dečak dobro i da se sa sestrom nalazi kod babe.

“Molim vas da pomognemo tako što će biti u nekoj od sigurnih kuća. Ukoliko bilo koga poznajete, a može da pomogne javite “ javno je podelila  svoj apel Aleksina mama.
Po svemu sudeći ovo je nova bitka Dragane Janković. Prvu je posle beskrajne tuge zbog izgubljenog sina, ova hrabra i jaka žena započela insistirajući na usvajanju takozvanog Aleksinog zakona, koji bi trebalo da reguliše i spreči vršnjačko nasilje. Nadamo se da će iz obe izaći kao pobednik, kao i da će dečak iz Kladova zajedno sa svojom sestrom dobiti ono što se zaista naziva domom ,mirno mesto za jedanS dostojanstven život.

Podijeli članak: