ŠOU GODINE: Neobična superbaka u Zvezdama Granda !!!

Estrada

Pavlika Jovičić, toplička super-baka koja vozi traktor bolje nego i jedan muškarac i sama obavlja sve poljoprivredne poslove, je dobila specijalan poziv – da bude gost na snimanju svoje omiljene emisije “Zvezde Granda”. Baki se ispunila želja da upozna Sašu i ostale članove žirija. Kako je sve to izgledalo ostaje nam da vidimo.

Da se podsetimo pavlika Jovičić, 77-godišnjakinja iz Topličke Velike Plane, ima jedno od najlepših domaćinstava u selu… Na četiri hektara, osim pšenice i kukuruza, ima najbolje uređene zasade višanja i šljiva… Sve poslove ona obavlja sama, koristeći traktor od koga se ne odvaja 40 godina, i verovatno je jedina baka u Srbiji koja zemlju obrađuje na ovaj način…

„Ferguson trojka” 1977. godište i 77-godišnja Pavlika ne odvajaju se već 40 godina.

„Služi on mene. Pre bih iz kuće izašla nego traktor da mi uzme neko! Ne, ne, nikako, to je moj život!“- rekla je ona.

Iako je baka već duboko zagazila u osmu deceniju, za Pavliku je svaki dan radan.

„Matora sam malo, ali još se borim. Nije baš lako dok zakrči kardan, da uključiš i ono sve, ali ja sam se navikla“, govori ova baka.

Toplička Velika Plana je nekada imala 600 domaćinstava. Danas u njoj živi upola manje i uglavnom se bave poljoprivredom. Meštani znaju koliko truda i rada treba da bi se održalo imanje, o Pavliki imaju samo reči hvale….

„Sve radi kao neki najjači čovek. S traktorom i tanjira i prska i podriva i sve, sve što postoji… Super je Pavlika, nema čoveka koji bi mogao da je zameni“, tako smatra Stanka Stevanović iz Velike Plane kod Prokuplja.

prva

 

Podijeli članak: